До макаронів, картоплі, м’яса і просто з хлібом: томатний соус (без стерилізації)

Соуси

Ця домашня заготовка стане в нагоді вам при приготуванні і подачі багатьох страв. Смачний і пікантний томатний соус чудово поєднується з макаронами, супами, картоплею і м’ясними стравами. Ви можете навіть просто намазати його на хліб. Готовий продукт розливають по банках і закривають на зиму. Така консервація проста і не вимагає стерилізації ємності. У статті ми розповімо про рецепт приготування соусу.

Складові

Для приготування смачного соусу підготуйте наступні інгредієнти:

  • помідори — 3 кг;
  • солодкий перець — 1,5 кг;
  • перці чилі — 2 штуки;
  • морква — півкіло;
  • сіль — 2 столових ложки з гіркою;
  • цукор — три чверті склянки;
  • часник — 1 зубчик;
  • мелений коріандр — чайна ложка;
  • оцет (9%) — 3,5 столових ложок;
  • олія соняшникова — півсклянки;
  • улюблені спеції і зелень — за смаком.

Підготуйте також 6 скляних банок з кришками об’ємом 0,7 л.

Готуємо овочеву суміш

Вимийте овочі. Обдайте окропом помідори і зніміть з них шкірку. Очистіть моркву. Розріште болгарський перець і видаліть зерна і плодоніжки. Пропустить через м’ясорубку томати, морква, болгарський перець, чилі і часник. Покладіть масу в каструлю, додайте коріандр, цукор, олію, сіль, а також ваші улюблені спеції і зелень. Добре перемішайте продукти ложкою.

Варимо

Поставите каструлю на плиту. Доведіть соус до закипання. Потім зменшить вогонь і варіть масу ще 40 хвилин. Не забувайте періодично помішувати суміш.

Розливаємо в банки

Ретельно промийте банки і кришки. Стерилізувати ємності не потрібно. Зніміть соус з плити, додайте в нього укус і перемішайте. Розлийте масу по банках. Закрийте ємності кришками, переверніть кришками вниз і остудить. Із вказаної кількості продуктів у вас вийде 6 банок томатного соусу об’ємом 0,7 л.

Висновок

Ви можете подавати цей соус з гарнірами з макаронів і картоплі, а також з м’ясом. Його можна додавати в борщ, це додають страві більш насичений смак. Банки з соусом допускається зберігати при кімнатній температурі.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий