До м’яса птиці завжди подаю ароматну підливу. Розлітається на ура

Соуси

Різні соуси і підливи, на мою думку, — просто ідеальні доповнення до будь-якої страви. Вони готуються швидко, не вимагають багато витрат, а будь-яку страву виходить ще смачніше і насиченішим. Так, цікавий соус на бульйоні вимагає всього декількох продуктів, які, швидше за все, є на вашій кухні.

Список необхідних інгредієнтів

Щоб приготувати смачний соус для курки або індички, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • П’ять столових ложок вершкового масла.
  • П’ять столових ложок пшеничного борошна.
  • П’ять склянок бульйону.
  • Сіль і перець за смаком.

Бульйон найкраще брати з індички. Він найбільш відповідний для приготування підливи до страв з птиці. Зрозуміло, якщо немає такого, то візьміть курячий. Бульйон можна варити з будь-якого обраного вами рецептом. Можна додати при варінні цілу морква або цибуля, я ж готую просто: з води, птиці з кісточками і солі.

Відразу зазначу, що бульйон я роблю великими порціями, щоб потім заморозити його і при необхідності виймати для приготування.

Приготування смачного соусу

Для початку потрібно взяти сотейник або сковороду з товстим дном. Нагріваємо вершкове масло, щоб воно розплавилося, до бульбашок.

Додаємо трохи борошна, перемішуємо, знову вводимо борошно. Повторюємо до тих пір, поки борошно і масло повністю не з’єднаються.

Вливаємо бульйон. Зараз важливо гарненько перемішувати, щоб не утворилися грудочки. Додаємо сіль і чорний мелений перець за своїм смаком.

Варимо, помішуючи за допомогою віночка, до тих пір, поки соус не стане густим і насиченим. Якщо цього довго не відбувається, то можна взяти трохи холодної води, змішати з борошном і влити в бульйон. Аналогічно, якщо соус занадто щільний, можна додати води або бульйону.

Готову підливу можна використовувати на свій смак. Зазвичай я обсмажую філе курки або індички, а після заливаю соусом. Ідеально таку страву поєднується з гарніром з картопляного пюре.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий