Десерт «Мурашник» всього за 30 хвилин: чудово підходить до ранкової кави

Десерти

«Мурашник» — це всіма улюблений торт, смак якого знайомий кожному з дитинства. Хочете зробити старий добрий десерт, але переживаєте, що у вас немає часу на приготування тортів? Ось вам на замітку швидкий рецепт — всього півгодини вільного часу, і у вас на столі ароматний і смачний десерт, який чудово поєднується з ранковою кавою.

Перелік продуктів

Для приготування швидкого «Мурашника» вам знадобляться такі інгредієнти у відповідному кількості:

  • пшеничне борошно вищого сорту — дві склянки;
  • розпушувач для тіста — одна чайна ложка;
  • сіль — половина чайної ложки;
  • цукровий пісок — одна столова л. (Можна додати трохи більше, якщо ви дуже любите солодке);
  • курячі яйця — два великих;
  • молоко — півтори склянки;
  • ванільний екстракт (можна замінити ваніліном або натуральної ваніллю) — одна чайна л .;
  • соняшникову олію без запаху — для смаження, приблизно половина склянки;
  • цукрова пудра — для обсипання, за бажанням.

Готуємо тісто

Просійте в об’ємну посуд борошно, додайте до неї сіль, розпушувач і цукровий пісок. Добре перемішайте сухі інгредієнти.

Яйця злегка збийте, просто щоб змішати білок з жовтком, в окремій мисці. Додайте яйця до борошняної суміші, влийте сюди ж молоко і екстракт ванілі.

Добре перемішайте тісто, щоб в ньому не було ні єдиного грудочки. Готове тісто накрийте харчовою плівкою або щільною кришкою і поставте на півгодини в холодильник.

Обжарка в олії

Поки наше тісто «відпочиває» в холодильнику, підготуємо все необхідне для обсмажування «Мурашника».

.Решітку або друшляк застеліть паперовими рушниками: сюди ми будемо викладати тільки що обсмажену хмиз для того, щоб з нього скло зайве олію. У глибокій сковороді розігрійте до 200 градусів олія.

Над гарячим олією встановлюємо воронку і наливаємо в неї порцію тіста (отвір знизу поки затискаємо пальцем)

Виливаємо тісто через воронку в олію так, щоб в ньому відразу утворювалися тонкі смужки. При цьому воронку рухайте так, щоб тісто виливалося рівномірної спіраллю.

Обсмажуйте порцію десерту протягом двох-трьох хвилин, після чого за допомогою щипців переверніть «Мурашник» і готуйте ще одну-дві хвилини. Золотисте тісто дістаємо з олії і відразу ж кладемо на паперові рушники.

Готуйте ласощі невеликими порціями, щоб тісто не злипаються і не перетворювалося в одну велику масу, а зберігало форму стрічок-паличок.

Коли все тісто буде витрачено, а його обсмажені шматочки трохи охолонуть, просто обсипте їх цукровою пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий