Десерт без випічки! Турецьке тістечко з чарівним смаком

Десерти

Ніжний десерт, який можна з успіхом ставити на святковий стіл.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • – печиво, 250 г

Для приготування крему:

  • – масло вершкове, 25 г;
  • – молоко, 1 л;
  • – борошно, 170 г;
  • – цукор, 180 г;
  • – шоколад, 80 г;
  • – какао, 2.5 ст.л;
  • – ванільний цукор, 1 ч.л.

Для приготування білого крему потрібно:

  • – молоко, 250 мл;
  • – суха суміш для збитих вершків, 2 пакетик.

І як декор візьміть 50 г фісташок.

Печиво подрібнюємо в крихту блендером.

Змішуємо всі сухі інгредієнти (крім шоколаду і масла) для першого крему і заливаємо молоко, перемішуємо до повної однорідності.

Ставимо на невеликий вогонь і варимо масу поки вона добре не загусне. Як тільки почне закипати – відразу знімаємо і додаємо вершкове масло і шматочки шоколаду. Змішуємо масу до тих пір, поки вона не стане повністю однорідною.

Деко застилає пергаментом і висипаємо крихту печива, добре розрівнюємо і трохи ущільнюємо, виливаємо шоколадний крем. Ставимо на 5 годин в холодильник.

Збиваємо суху суміш для вершків з холодним молоком до утворення густого і пишного крему.

Виймаємо деко з холодильника і викладаємо білий крем на шоколадний, розрівнюємо і ріжемо масу на довгі смужки, які звертаємо в рулети.

Викладаємо десерт на блюдо і посипаємо подрібненими фісташками.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий