Чізкейк з хрусткою скоринкою на м’якій вершковій основі з кремом

Десерти

Вечорами до чаю або на свята я часто роблю особливий десерт — чізкейк з хрусткою скоринкою на м’якій основі з кремом. Це смачне і гарне частування дуже подобається як рідним, так і гостям. При цьому і готується цей десерт дуже просто.

Які будуть потрібні інгредієнти

  • будь-яке несолоне печиво — 100 г;
  • топлене несолоне масло — 45 г;
  • вершковий сир — 250 г;
  • цукор — 60 г;
  • яйця — 75 г;
  • екстракт ванілі — 3 г;
  • свіжі вершки — 45 г;
  • борошно — 10 г.

Для крему:

  • жирні вершки — 100 г;
  • цукор — 25 г;
  • м’який сир — 170 г.

Також вам знадобляться форма 15 см (бажано квадратна), кондитерський мішечок із круглою насадкою і міксер. Якщо кондитерського мішка у вас немає, замість нього можна використовувати щільний пакет з обрізаним куточком.

Приготування чізкейку: рецепт

Печиво подрібніть в блендері або за допомогою качалки, поклавши його в щільний пакет. Змішайте крихту з розтопленим маслом. Покладіть масу в форму 15 см і ретельно ущільните лопаткою. Поставите форму з основою в холодильник.

У мисці розімчіть вершковий сир. Додайте в миску цукор, все перемішайте. Вбийте яйце, налите ванільний екстракт і знову все перемішайте.

Додайте в масу вершки, просійте трохи борошна. Перемішайте все до однорідності.

Вийміть форму з печивом з холодильника. Вилийте поверх печива приготовлену сирну масу.

Духовку розігрійте до 150 градусів. Поставите чізкейк випікатися на 40 хвилин. Краї готового десерту зверху повинні зарум’янитися. Сам же чізкейк повинен придбати золотистий колір.

Як приготувати крем

Поки десерт випікається, приготуйте вершковий крем. М’який сир викладіть в миску. Насипте туди ж цукор. Перемішайте все міксером до однорідності. Додайте пару ложок вершків і знову перемішайте. Вершки збийте в густу піну. Викладіть їх в миску і перемішайте лопаткою зверху вниз.

Готовий чізкейк охолодить спочатку на столі, а потім в холодильнику. Крем перекладіть в кондитерський мішок з круглою насадкою. Видавіть крем на чізкейк акуратними смужками, розташовуючи їх впритул один до одного.

Закінчивши видавлювати смужки першого шару, прикрасьте чізкейк другим шаром крему. На цей раз розташовуйте смужки перпендикулярно.

Посипте десерт зверху цукровою пудрою. Також для оформлення можна взяти кокосову стружку або білий тертий шоколад. Дуже красиво такий чізкейк виглядає і при використанні для прикраси дрібної крихти печива.

Оформлений за своїм смаком десерт на заключному етапі розріште на порційні шматочки. Тепер його можна подавати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий