Часникова паста чилі своїми руками: ідеальне доповнення до будь-якого гарніру

Соуси

Любіть гострі страви? Або бажаєте додати страв пікантний смак? В такому випадку можу вам порадити цю універсальну приправу. Варто відзначити, що зробити її неважко самому. Про те, як це зробити, хочу вам розповісти в даній статті.

Про інгредієнтах

Вам знадобляться такі продукти:

  • Перець. Я використовую сухий червоний чилі (50 шт.).
  • Цукор (половина чайної ложки).
  • Часник. Ви можете обмежитися десятьма великими зубчиками. Їх потрібно буде почистити і нарізати на скибочки.
  • Оцет і масло (по одній маленькій ложці).
  • Сіль (за смаком).

Перший крок: підготовчий

Спочатку готував чилі. Перець позбавляють від стеблинок, а потім, виконавши за допомогою ножиць довгий тонкий розріз, позбавляють від насіння. Витрушую їх з плоду на тарілку. Залишки видаляю, використовуючи ложку. Часникові зубці нарізаю на скибочки.

Другий крок: замочування чилі

Коли торці будуть обрізані і витягнуті насіння, цей продукт визначаю в каструлю, в яку потім вливаю гарячу воду. В цілому процедура замочування у вас займе півгодини. Після закінчення цього часу воду з ємності можете зливати.

Третій крок: роблю пасту

На даному етапі чилі і часник визначаю в чашу блендера. Туди ж потім додаю вказану кількість оцту і цукру. Скільки саме сипати солі, вирішуйте на свій розсуд. Коли всі інгредієнти будуть додані, включаю кухонний агрегат і перемішую вміст чаші до тих пір, поки продуктова суміш не придбає повністю однорідну консистенцію. Коли потрібний ефект буде досягнутий, масу пересипаю в окрему миску, збагачую олією і гарненько перемішую вручну.

На закінчення

Варто визнати, що моя паста виходить досить гострою. Ви можете за бажанням регулювати її гостроту. Зберігаю цю продукцію в холодильнику в скляній герметичній упаковці. В цілому цю суміш ви можете використовувати в якості пікантного доповнення до різних страв. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий