Бочкові помідори на зиму. Найсмачніші помідори: легкий рецепт

Консервація

Смачні та ароматні мариновані помідори, виходять точно також, як з бочки. Всього лише в маринад потрібно додати різну зелень.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 2 кг;
  • часник, 130 г;
  • перець горошком і запашний за смаком;
  • листя хрону, смородини і вишні за смаком;
  • кріп парасольки;
  • гірчиця порошок, за смаком;
  • гірчиця в зернах за смаком;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 1 ст.л;
  • вода, 1 л.

Процес приготування

Помідори вибираємо якісні, які не пом’яті, не биті, щільних сортів. Маринувати краще в відрі з харчового пластика.

На дно кладемо листя хрону, смородини і вишні, парасольки кропу, зубчики часнику. Все кладіть до смаку.

Укладаємо помідори до половини, посипаємо жменею зерен гірчиці.

Знову кладемо зелень і листя, перець горошком і запашний, часник і помідори.

Робимо ще один шар зелені, кропу парасольки, часник, перець.

Заливаємо маринадом і накриваємо листям хрону — він не дасть утворюватися цвілі.

Бочкові помідори на зиму. Найсмачніші помідори: легкий рецепт

Маринад готуємо з холодної чистої води і солі, цукру. Наприклад, 3 л води — 6 ложок солі і 3 ложки цукру.

Ставимо гніт і накриваємо кришкою, відро ставимо в піддон. Залишаємо при кімнатній температурі на 7 днів.

Зберігаємо такі помідори в цьому розсолі в погребі. Чим довше вони будуть стояти, тим смачніше і гостріше вони стануть.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий