Бісквітний пиріг «Гавана» з ананасами і кокосом порадує і дітей, і дорослих

Десерти

Прикрасою будь-якого святкового столу, безсумнівно, є смачний ошатний торт. Багато господині готують десерти за своїми перевіреними рецептами. Але якщо ви хочете здивувати гостей чимось новим і незвичайним, спробуйте приготувати бісквітний пиріг «Гавана» з ананасами і кокосовою стружкою.

Основні компоненти

Для приготування бісквітного пирога «Гавана» вам знадобиться:

Для бісквіта:

  • яйця — 4 великих;
  • цукор — півсклянки;
  • борошно — півсклянки;
  • картопляний крохмаль — одна столова ложка;
  • олія — дві столові ложки;
  • розпушувач для тіста — одна столова ложка;
  • сіль — одна дрібка.

Для кокосового пирога:

  • яєчні білки — 4 штуки;
  • цукор — дві третини склянки;
  • кокосова стружка — 180 грамів.

Для крему:

  • молоко — два з половиною склянки;
  • цукор — три чверті склянки;
  • ванільний цукор — один пакетик;
  • яєчні жовтки — чотири штуки;
  • ванільний пудинг без цукру — два пакетики по 40 грамів;
  • борошно — одна столова ложка;
  • вершкове масло — 200 грамів;
  • консервовані ананаси — 750 грамів.

Для просочення:

  • сироп консервованого ананаса — третину склянки;
  • трохи рому або іншого алкоголю.

Для глазурі:

  • гіркий шоколад — одна плитка;
  • вершки або молоко — чотири столові ложки.

Для прикраси:

  • кокосова стружка;
  • шоколадна стружка — за бажанням.

Також вам знадобиться форма для випічки розміром 25 на 36 сантиметрів.

Приготування бісквіта і кокосового коржа

Білки відокремити від жовтків. У глибокій мисці білки збийте з сіллю до стійких піків. Поступово додаючи цукор, продовжуйте збивати. Потім до отриманої маси по одному додайте жовтки, поступово всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста, додайте олію. Все ретельно вимішайте. Форму застеліть папером для випічки. Вилийте в неї підготовлене тісто. Відправте форму в духовку. Випікайте бісквіт при 180 градусах за Цельсієм близько двадцяти п’яти хвилин.

Тепер приготуйте кокосовий корж. Білки збийте з цукром до стійких піків. Додайте кокосову стружку і акуратно все перемішайте.

На форму постеліть папір для випічки, викладіть на неї кокосову масу. Випікайте в духовці при 175 градусах за Цельсієм приблизно півгодини.

Приготування ванільного крему

Влийте в миску склянку молока, додайте жовтки, всипте борошно і ванільний пудинг. Решта півтори склянки молока перемішайте з цукром і ванільним цукром, поставите на вогонь. Потім в підігріте молоко влийте ванільну масу, перемішайте і, постійно помішуючи, варіть до загустіння. Готовий пудинг зніміть з вогню і остудіть.

Вершкове масло розітріть в окремій ємності і поступово вмішайте в нього остиглий пудинг, додаючи його по столовій ложці.

Відкладіть три столові ложки крему, а решту перемішайте з нарізаними кубиками шматочками ананаса. Акуратно перемішайте.

Збірка десерту

Приготуйте просочення, перемішавши ананасовий сироп з ромом. Бісквіт просочити, викладіть на нього зверху ананасовий крем.

Зверху покладіть кокосовий корж, змастіть його відкладеним кремом.

Потім полийте глазур’ю з розтопленого шоколаду з вершками. Посипте кокосовою стружкою.

Перед подачею десерт повинен настоятися в холодильнику протягом кількох годин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий