Купити в магазині смачну варену ковбасу без зайвих добавок і консервантів стає все складніше. Тому набагато простіше буде зробити її на власній кухні. Тим більше, що рецепт зможе повторити навіть новачок: досить буде сформувати варені інгредієнти в пластикову пляшку і почекати, поки ковбаса застигне.
Інгредієнти:
- 2 кілограми курки
- Сіль
- Лавровий лист
- 1 цибулина
- 1 морква
- 40 грамів желатину
- 2 столові ложки бурякового соку
Процес:
Відварюємо курку на слабкому вогні 2 години. У воду додаємо цибулину, сіль, морква і лавровий лист.
Виймаємо курку, видаляємо з кісток м’ясо. 300 мілілітрів бульйону відціджуємо в окрему ємність.
Не перестаючи помішувати бульйон додаємо до нього 40 грамів желатину.
Тепер до курки додаємо чорного перцю, солі, трохи відвареної моркви і цибулі. Наливаємо сік буряка, на цьому етапі можна додати і інших улюблених спецій.
Останнім наливаємо бульйон з желатином і занурюваним блендером перетираємо все в однорідну масу.
Формуючи суміш в пластикову пляшку, накриваємо фольгою і прибираємо в холодильник на ніч. З ранку ковбасу можна пробувати.
Смак домашньої ковбаси буде дуже легко змінити. Просто спробуйте додати до суміші часнику або різних спецій.