Варена ковбаса готується без спеціальних форм і м’ясорубок

Закуски

Купити в магазині смачну варену ковбасу без зайвих добавок і консервантів стає все складніше. Тому набагато простіше буде зробити її на власній кухні. Тим більше, що рецепт зможе повторити навіть новачок: досить буде сформувати варені інгредієнти в пластикову пляшку і почекати, поки ковбаса застигне.

Інгредієнти:

  • 2 кілограми курки
  • Сіль
  • Лавровий лист
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 40 грамів желатину
  • 2 столові ложки бурякового соку

Процес:

Відварюємо курку на слабкому вогні 2 години. У воду додаємо цибулину, сіль, морква і лавровий лист.

Виймаємо курку, видаляємо з кісток м’ясо. 300 мілілітрів бульйону відціджуємо в окрему ємність.

Не перестаючи помішувати бульйон додаємо до нього 40 грамів желатину.

Тепер до курки додаємо чорного перцю, солі, трохи відвареної моркви і цибулі. Наливаємо сік буряка, на цьому етапі можна додати і інших улюблених спецій.

Останнім наливаємо бульйон з желатином і занурюваним блендером перетираємо все в однорідну масу.

Формуючи суміш в пластикову пляшку, накриваємо фольгою і прибираємо в холодильник на ніч. З ранку ковбасу можна пробувати.

Смак домашньої ковбаси буде дуже легко змінити. Просто спробуйте додати до суміші часнику або різних спецій.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий