Перед вами рецепт тих самих булочок, які ми пам’ятаємо з дитинства. М’які, ніжні, що тануть у роті, з чудовим ванільним ароматом.
Інгредієнти:
- борошно — 600 г;
- молоко — 250 мл;
- сухі дріжджі — 8 г;
- яєчний жовток — 5 шт .;
- вершкове масло — 100 г;
- ванілін — 10 г;
- цукор — 4 ст. л .;
- вершки — 2 ст. л .;
- сіль — 1 дрібка.
Приготування
Булочки готуються на підігрітому молоці. Його температура повинна бути 38 градусів. Якщо немає термометра, орієнтуйтеся по пальцю.
Розводимо в теплому молоці сухі дріжджі. Засипаємо сюди ж пару столових ложок цукрового піску, борошно (так само приблизно 2 столові ложки). Перемішаємо і залишаємо в теплі на 15 хвилин.
Всипаємо решту цукру, сіль, розбиваємо в тісто 4 жовтки. Додаємо підтале вершкове масло і додаємо ванілін для аромату булочок.
Просіваємо в тісто борошно, що залишилося. Замішуємо м’яке і слухняне тісто. Прибираємо його в тепло на півгодини на расстойку.
Обминають тісто і ліпимо невеликі кульки — булочки. З нашої кількості їх вийде приблизно 15 штук. Викладаємо булочки на деко, змащене маслом.
Змішуємо жовток з вершками і змащуємо поверхню булочок.
Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Смачного!