Ванільні булочки- «малятка»: легкі, як пушинки, м’які, як перинки

Солодка випічка

Перед вами рецепт тих самих булочок, які ми пам’ятаємо з дитинства. М’які, ніжні, що тануть у роті, з чудовим ванільним ароматом.

Інгредієнти:

  • борошно — 600 г;
  • молоко — 250 мл;
  • сухі дріжджі — 8 г;
  • яєчний жовток — 5 шт .;
  • вершкове масло — 100 г;
  • ванілін — 10 г;
  • цукор — 4 ст. л .;
  • вершки — 2 ст. л .;
  • сіль — 1 дрібка.

Приготування

Булочки готуються на підігрітому молоці. Його температура повинна бути 38 градусів. Якщо немає термометра, орієнтуйтеся по пальцю.

Розводимо в теплому молоці сухі дріжджі. Засипаємо сюди ж пару столових ложок цукрового піску, борошно (так само приблизно 2 столові ложки). Перемішаємо і залишаємо в теплі на 15 хвилин.

Всипаємо решту цукру, сіль, розбиваємо в тісто 4 жовтки. Додаємо підтале вершкове масло і додаємо ванілін для аромату булочок.

Просіваємо в тісто борошно, що залишилося. Замішуємо м’яке і слухняне тісто. Прибираємо його в тепло на півгодини на расстойку.

Обминають тісто і ліпимо невеликі кульки — булочки. З нашої кількості їх вийде приблизно 15 штук. Викладаємо булочки на деко, змащене маслом.

Змішуємо жовток з вершками і змащуємо поверхню булочок.

Ванільні булочки- «малятка»: легкі, як пушинки, м'які, як перинки

Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий