«Тіффані» або «Смарагдова шапка»: Чудовий салат з виноградом по-радянськи до свят

Салати з куркою

Якщо ви хочете приготувати щось незвичайне до новорічного столу, радимо вам зупинити свій вибір на такому оригінальному салаті. За часів наших батьків він називався «Смарагдова шапка». Смак просто приголомшливий, а реалізація рецепта під силу навіть недосвідченої господині!

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе;
  • 6 варених курячих яєць;
  • 300 грам твердого сиру;
  • 200 грам подрібнених волоських горіхів;
  • 1 упаковка майонезу;
  • 2-3 листки салату;
  • 3 гілочки винограду;
  • сіль, каррі за смаком.

Спосіб приготування:

1. Взяти велику тарілку і покласти на неї листя салату.

2. Відварити куряче філе в підсоленій воді, подрібнити його на невеликі шматочки. (Можна його також посмажити з каррі, залежить від смакових уподобань).

3. Рівномірно розкласти філе на листі салату. Змастити майонезом.

4. Подрібнити волоські горіхи і розділити отриману суміш на три рівні частини. Однією частиною посипати зверху куряче філе.

5. Для наступного шару необхідний твердий сир. Його натирають на крупній тертці і посипають отриманою масою горіхи.

6. Рясно змастити майонезом і посипати другою частиною подрібнені горіхи.

7. Потім натираємо яйця на крупній тертці. Отриманою масою посипаємо попередній шар салату. Змащуємо майонезом і посипаємо горіхами, що залишилися.

8. Розрізаємо всі виноградинки на дві половинки. Викладаємо їх останнім шаром, формуючи шапку салату.

9. Ставимо салат в холодильник на три години.

Подавати до столу тільки з посмішкою!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий