Салат з куркою і чорносливом

Салат з куркою і чорносливом - рецепт приготування Салати з куркою

Кожна господиня при виборі салатів на свято намагається урізноманітнити стіл новими стравами з добре поєднані продуктами. Салати повинні бути не тільки красивими, але і простими в приготуванні. Продукти для страв повинні бути доступними і не вимагають багато часу на підготовку. Курячі салати відмінно підходять для святкового столу, якщо вони доповнені ситними інгредієнтами, продуктами, які додають страві родзинку, і ще красиво зібрані шарами. Готуємо приголомшливо смачний, ситний і красивий салат з куркою, чорносливом, яйцями, твердим сиром, вареною морквою і петрушкою. Він стане улюбленою стравою на святковому столі. Біле м’ясо робить салат дуже ніжним, а чорнослив додає родзинку і легкий ненав’язливий солодкуватий смак.

Складові

  • Куряча грудка гриль — 1 шт.
  • Яйце — 3 шт.
  • Морква (велика) — 1 шт.
  • Чорнослив без кісточки — 70 гр.
  • Твердий сир (Голландський) — 60 -70 гр.
  • Петрушка — 4 гілочки
  • Майонез
  • Сіль і перець за смаком

Покроковий рецепт

  1. Яйця промиваємо, варимо після закипання в воді 7-8 хвилин. Для приготування морквини в воді буде потрібно близько 30 хвилин. Овоч з яйцями охолоджуємо і очищаємо. Щоб швидко приготувати салатик, продукти відварюємо заздалегідь. Чорнослив замочуємо на 10 хвилин у гарячій воді, потім перекладаємо на тарілку, щоб трохи підсох.
  2. Для приготування страви можна взяти сиру половинку грудки (вага близько 250 грам), 30 хвилин відварити у воді зі спеціями і остудити. Але найкращим і найпростішим варіантом буде використовувати просочену спеціями і дуже ароматну грудку від курки-гриль, купленої в магазині. Видаляємо з половинки всю шкіру.
  3. Очищаємо від кісток біле філе, нарізаємо його на невеликі шматочки і викладаємо на плоску тарілку, формуючи коло.
  4. Біле куряче м’ясо щедро поливаємо майонезом з пачки, у якій зрізаний куточок. М’який чорнослив нарізаємо тонкою соломкою і рівномірно розподіляємо на шарі з курки.
  5. Морква нарізаємо тонкою соломкою або просто грубо натираємо. Розміщуємо підготовлену подрібнену моркву на чорнослив і знову поливаємо соусом. Щоб салат вийшов красивим, шари маємо один над одним і кожен шар повинен бути з усіх боків однакової товщини.
  6. Голландський твердий сир подрібнюємо на грубій терці, додаємо на яскравий морквяний шар. Соус не завдаємо.
  7. Листя петрушки відриваємо від стебел, дрібно нарізаємо і посипаємо сирний шар. Поливаємо майонезом.
  8. У підготовлених яєць обробити жовтки і білки. Білки натираємо грубо, викладаємо, формуючи гірку, на шари з сиру і петрушки. При складанні намагаємося, щоб продукти не падали на краю тарілки.
  9. Білки змащуємо соусом. Жовтки подрібнюємо в миску на дрібній тертці. За допомогою великої ложки посипаємо салатик зверху і з боків подрібненими жовтками. Виходить красиве листкове страву у формі гірки, яке стане прикрасою столу і подивом для всіх гостей. Смачний салат з чорносливом наполягаємо в холодильнику 1 годину і подаємо на стіл.

Салатик вийде не менш красивим, якщо його зібрати шарами в прозорому салатнику. Ще для приготування можна скористатися невеликою формою зі знімними бортами або зібрати страву невеликими порціями в сервірувальних кільцях. У салату з’явиться новий смак, якщо його доповнити шаром з дрібно нарізаних консервованих або обсмажених грибів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий