Страва з витонченим смаком соковитих печених овочів і мармурової яловичини. Справжній шедевр середземноморської кухні, однією з найбільш збалансованих і корисних.
СКЛАДОВІ:
- яловичина 550-600 г
- перець солодкий болгарський — 180 г
- помідори — 100 г
- розсіл огірковий — 100 г
- цибуля ріпчаста — 80 г
- оцет бальзамічний — 30 г
- олія оливкова — 30 г
- ягоди ялівцю — 5 шт.
- часник — 3 зубчики
- перець чорний молотий
- сіль
Для прикрас:
- каперси
- маслини
Приготування:
М’ясну вирізку натерти ягодами ялівця та роздавленим часником.
Сіль і мелений перець додаємо за смаком.
Змастити оливковою олією.
Сковороду з антипригарним покриттям і грубим дном розжарити, викласти кілька лаврових листочків.
Прогріти до появи димку.
Смажити стейк протягом п’яти хвилин.
Перевернути кілька разів.
Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями, залити огірковим розсолом, поставити в СВЧ-піч на хвилину, потужність прогріву — максимальна.
Охолодити.
У нижній частині м’ясистих помідорів зробити надріз хрестом, залити на кілька хвилин кип’ятком. Шкірку зняти.
М’якоть нарізати часточками, насіння видалити.
ПОРАДА. Для приготування соусу можна використовувати виділений при запіканні м’яса з овочами сік. Додати оливкову олію, бальзамічний оцет за смаком, сіль не обов’язкова.