Закуска виходить легкою, соковитою і ароматною. Часу на приготування потрібно зовсім небагато, а якщо у вас вже є варені яйця — будуть потрібні лічені хвилини!
Що нам буде потрібно:
- тарталетки — 10-12 штук;
- твердий сир — 150 грам;
- яйця — 2 штуки;
- часник — 1-2 зубчики (якщо готуєте для дітей, часнику потрібно зовсім небагато, або не додавати його зовсім);
- помідори черрі — 5-6 штук (можна взяти звичайні);
- майонез — 2-3 столові ложки;
- сіль і перець — за смаком;
- зелень (будь-яка) — для прикраси
Приступимо до приготування
Вибирайте пісочні тарталетки, вони довше не просочуються і зберігають форму.
Яйця відправимо на плиту варитися в підсоленій холодній воді. Сир дрібно натерти на тертці і відправимо в глибоку миску. Остудити яйця і теж натерти, відправимо до сиру. У начинку додамо сіль і перець за смаком. Заправимо майонезом. Часник пропустимо через прес (сюди ж в начинку) і все перемішуємо.
Тепер виставимо тарталетки і кожну наповнимо отриманою начинкою.
Помідори черрі (якщо у вас їх немає, можна взяти звичайні), вимиємо, обсушимо і розріжемо кожну на дві половинки. Укладемо на начинку по одній часточці. Звичайні помідори наріжте кружечками.
Зелень можна просто порвати і прикрасити нею наші готові тарталетки.
Якщо хочете, таку закуску можете подати і в гарячому вигляді, досить просто відправити її в мікрохвильову піч на 20 секунд. Сир розплавиться і вийде ніжна гаряча закуска. Приємного вам апетиту!