Гармонійне і витончене поєднання смаків — головна фішка східної кухні.
СКЛАДОВІ:
- яловичина — 300 г
- огірки — 2-3 шт.
- перець болгарський червоний — 1 шт.
- перець чилі — 1 шт.
- капуста пекінська — ½ шт.
- насіння кунжуту
Для маринаду:
- часник — 4 зубчики
- олія оливкова — 3-4 ст.л.
- корінь імбиру — ⅔ шт.
- лайм — ½ шт.
- мед — 2 ч.л.
- соус соєвий
Приготування:
Яловичину підморозити, нарізати соломкою.
Нарізати шматочками імбир, видавити сік з лайма.
Інгредієнти перемішати, додати мед, оливкову олію, соєвий соус.
Залити м’ясо, поставити на дві години на холод.
Порвати руками листя пекінської капусти, викласти в глибоку тарілку.
Нарізати соломкою свіжі огірки, чилі і болгарський перець.
Насіння кунжуту обсмажити протягом двох хвилин на розпеченій сковороді.
Продукт повинен придбати золотистий відтінок.
З яловичини в маринаді прибрати імбир, м’ясо з рідиною перелити на сковороду з олією
Час обсмажування — від семи до десяти хвилин.
Додати овочі і м’ясо до пекінської капусти, посипати насінням кунжуту, перемішати.
Дати постояти під кришкою три-п’ять хвилин для просочування.
Страву подати теплою.
ПОРАДА. У маринад можна не додавати сіль, її з успіхом замінить соєвий соус і спеції.