Смачно і просто: тертий яблучний пиріг, який підкорить серця всіх гостей

Солодка випічка

Це дуже простий рецепт неймовірно смачного і ситного яблучного пирога.

Інгредієнти:

  • Яблука – 5-6 штук;
  • Борошно – 3 ст .;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Цукор – 1/2 склянки для тіста і 2 ст.л. для посипання яблук;
  • Маргарин – 250 г;
  • Кориця – 1 ч.л .;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Сіль – 0,5 ч.л .;
  • Крохмаль – 1 ст.л .;
  • Вершкове масло – 1 ст.л.

Приготування:

Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем і сіллю.

Маргарин ріжемо кубиками і відправляємо в іншу миску. Акуратно починаємо вводити в маргарин борошно і перетираємо все в крихту. Кілька столових ложок залиште для тіста.

В окремій мисці збиваємо яйця з цукром і ваніліном, до пишної піни.

Потім, змішуємо яєчну суміш з крихтою. Починаємо замішувати тісто. Якщо ви бачите, що воно занадто липке і м’яке, можете додати ще трохи борошна. Воно не повинно прилипати до поверхні і бути досить еластичним.

Далі, ділимо його на 2 частини, одна з яких повинна бути трохи менше іншої.

Загортаємо шматки тіста в плівку і відправляємо в морозилку на 1-2 години.

Поки тісто остигає, помийте і очистіть яблука від шкірки і серцевини. Далі, натріть на крупній тертці. Якщо боїтеся, що вони можуть потемніти, можна злегка збризнути їх лимонним соком.

Деко вистилає пергаментним папером і змащуємо олією.

Дістаємо з морозилки більшу частину тесту і натираємо на крупній тертці. Те ж саме робимо з меншою. Терте тісто поміщаємо на деко і рівномірно розподіляємо.

Зверху, обов’язково необхідно присипати крохмалем.

Потім, викладаємо терті яблука, рівномірно розподіляємо і покриваємо їх невеликою кількістю вершкового масла.

Потім, посипаємо все цукром і корицею.

А наверх викладаємо другу частину тіста.

Випікається даний пиріг протягом 30 хвилин при температурі 230 градусів.

Перш ніж діставати пиріг, ви повинні дати йому трохи охолонути.

А ви любите яблучні пироги?

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий