Смачний салат до святкового столу «Норвезький роман»

Салати з риби та морепродуктів

Святковий салат готується швидко і просто, виходить з ніжним і м’яким смаком.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • – горбуша консервована, 2 банки;
  • – огірок свіжий, 100 г;
  • – морква, 120 г;
  • – цибуля, 100 г;
  • – рис, половина склянки;
  • – кріп, листя салату;
  • – сіль і перець за смаком;
  • – лимон, половина;
  • – майонез домашній.

Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді. Зелень дрібно рубаємо. Огірок ріжемо соломкою і з’єднуємо з кропом.

Цибулю і моркву очищаємо, цибулю ріжемо на тонкі шматочки, морква трьом на крупній тертці. Обсмажуємо моркву до м’якості.

Цибулю маринуємо лимонним соком, перцем і залишаємо на 30 хвилин.

Консервовану рибу мнемо виделкою в однорідну масу.

На блюдо викладаємо промиті і просушені листя салату.

В середину кладемо рис, зверху робимо решітку з майонезу, викладаємо рибну масу, змащуємо її соусом, далі даємо цибулю (трохи відіжміть від маринаду). Моркву змішуємо з майонезом і викладаємо шар на цибулю, кладемо огірок і кріп.

Салат ставимо на 1 годину в холодильник.

Можна робити порції, взявши маленькі кільця і ​​виклавши салат шарами. Зверху салат можо посипати насінням кунжуту.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий