Святковий салат готується швидко і просто, виходить з ніжним і м’яким смаком.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – горбуша консервована, 2 банки;
- – огірок свіжий, 100 г;
- – морква, 120 г;
- – цибуля, 100 г;
- – рис, половина склянки;
- – кріп, листя салату;
- – сіль і перець за смаком;
- – лимон, половина;
- – майонез домашній.
Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді. Зелень дрібно рубаємо. Огірок ріжемо соломкою і з’єднуємо з кропом.
Цибулю і моркву очищаємо, цибулю ріжемо на тонкі шматочки, морква трьом на крупній тертці. Обсмажуємо моркву до м’якості.
Цибулю маринуємо лимонним соком, перцем і залишаємо на 30 хвилин.
Консервовану рибу мнемо виделкою в однорідну масу.
На блюдо викладаємо промиті і просушені листя салату.
В середину кладемо рис, зверху робимо решітку з майонезу, викладаємо рибну масу, змащуємо її соусом, далі даємо цибулю (трохи відіжміть від маринаду). Моркву змішуємо з майонезом і викладаємо шар на цибулю, кладемо огірок і кріп.
Салат ставимо на 1 годину в холодильник.
Можна робити порції, взявши маленькі кільця і виклавши салат шарами. Зверху салат можо посипати насінням кунжуту.