Для святкового столу — це дуже гарний рецепт. Його варто зберегти в скарбничку рецептів, що приготувати на святковий стіл.
Відмінне, смачне поєднання всіх продуктів. Навіть назва така, що хочеться відразу спробувати.
Отже, для цього салату потрібно:
- Куряча грудка (без кістки) — 220-250 грам;
- Кальмари — 500-550 грам;
- Яйця курячі — 4 штуки;
- Цибуля ріпчаста (маленька) — 1 штука;
- Рис відварний — приблизно 50 грам;
- Твердий сир — 80-100 грам;
- Натуральний йогурт — 100 мл;
- Майонез — 100 грам.
Як приготувати салат
Спершу потрібно підготувати всі продукти. Відварюємо рис і яйця (воду злегка посолити). Також потрібно зварити куряче м’ясо, кальмари. Цибулину дрібно нарізаємо і обдаємо кип’ятком (так піде гіркота).
Куряче м’ясо нарізаємо дрібними кубиками, з кальмарів знімаємо плівку і також ріжемо кубиками або брусочками. Яйця чистимо від шкаралупи, білки натираємо на великій тертці, жовтки і сир на дрібній.
Готуємо заправку — змішуємо натуральний йогурт і майонез. Якщо немає йогурту можна замінити його сметаною, в такій же пропорції 1:1.
Все готово, можна збирати салат.
Зручніше за все буде використовувати роз’ємне кільце. Першим шаром рівномірно розсипаємо половину нарізаних кальмарів і акуратно наносимо шар заправки.
Другим шаром насипаємо жовтки (всю кількість) і половину цибулі. Повторюємо шар з заправки.
Далі висипаємо весь рис і покриваємо заправкою.
Потім куряче м’ясо з сиром і заправкою.
П’ятим, останнім шаром підуть останні кальмари з цибулею, шар заправки.
Зверху салат акуратно посипаємо яєчними білками.
Все готово, потрібно тепер дати час салату, щоб він просочився і «настоявся». Тоді він виходить надзвичайно смачний. Для цього прибираємо його в холодильник до подачі на стіл. Можна прикрасити ще зверху ягідками граната або оливками (за смаком).
Порадуйте гостей і себе смачним і красивим салатом. Всім, хто його пробує, він дуже подобається. Приємно потім слухати хороші відгуки.