«Прекрасна Олена» — ніжний закусочний салат з оригінальним смаком

Салати з риби та морепродуктів

Для святкового столу — це дуже гарний рецепт. Його варто зберегти в скарбничку рецептів, що приготувати на святковий стіл.

Відмінне, смачне поєднання всіх продуктів. Навіть назва така, що хочеться відразу спробувати.

Отже, для цього салату потрібно:

  • Куряча грудка (без кістки) — 220-250 грам;
  • Кальмари — 500-550 грам;
  • Яйця курячі — 4 штуки;
  • Цибуля ріпчаста (маленька) — 1 штука;
  • Рис відварний — приблизно 50 грам;
  • Твердий сир — 80-100 грам;
  • Натуральний йогурт — 100 мл;
  • Майонез — 100 грам.

Як приготувати салат

Спершу потрібно підготувати всі продукти. Відварюємо рис і яйця (воду злегка посолити). Також потрібно зварити куряче м’ясо, кальмари. Цибулину дрібно нарізаємо і обдаємо кип’ятком (так піде гіркота).

Куряче м’ясо нарізаємо дрібними кубиками, з кальмарів знімаємо плівку і також ріжемо кубиками або брусочками. Яйця чистимо від шкаралупи, білки натираємо на великій тертці, жовтки і сир на дрібній.

Готуємо заправку — змішуємо натуральний йогурт і майонез. Якщо немає йогурту можна замінити його сметаною, в такій же пропорції 1:1.

Все готово, можна збирати салат.

Зручніше за все буде використовувати роз’ємне кільце. Першим шаром рівномірно розсипаємо половину нарізаних кальмарів і акуратно наносимо шар заправки.

Другим шаром насипаємо жовтки (всю кількість) і половину цибулі. Повторюємо шар з заправки.

Далі висипаємо весь рис і покриваємо заправкою.

Потім куряче м’ясо з сиром і заправкою.

П’ятим, останнім шаром підуть останні кальмари з цибулею, шар заправки.

Зверху салат акуратно посипаємо яєчними білками.

Все готово, потрібно тепер дати час салату, щоб він просочився і «настоявся». Тоді він виходить надзвичайно смачний. Для цього прибираємо його в холодильник до подачі на стіл. Можна прикрасити ще зверху ягідками граната або оливками (за смаком).

Порадуйте гостей і себе смачним і красивим салатом. Всім, хто його пробує, він дуже подобається. Приємно потім слухати хороші відгуки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий