Швидкі закуски «Поки смажиться шашлик»: з кабачків і зеленої цибулі

Закуски

Поділюся двома нашими улюбленими закусками до шашлику. Крім майонезу змішаного з часником і кетчупом звичайно.

Першу закуску подруга підказала з Італії. Її навчила свекруха. Правда, там не їдять шашлик в тому вигляді, в якому прийнято у нас його вживати — шматочки м’яса на шампурі, а смажать м’ясо і ковбаски на грилі. Але закуска підходить до всього.

По суті це просто швидко замаринована зелень, але смачно!

Зелену цибулю, кріп, базилік, зелень часнику, петрушки нарізати грубо. Білі частини цибулі можна зовсім грубо.

Швидкі закуски «Поки смажиться шашлик»: з кабачків і зеленої цибулі

І залити теплою водою з сіллю, цукром і оцтом. На півлітра води 1 ст.л. без гірки солі, 1 ст.л. цукру і 2 ст.л. яблучного або винного оцту.

Швидкі закуски «Поки смажиться шашлик»: з кабачків і зеленої цибулі

Поки готуються вугілля і смажиться шашлик, зелень якраз промаринується. Якщо туди покришити ще й свіжий огірок кільцями, через годину отримаєте малосольні огірочки. Ідеально до м’яса!

Друга закуска більш ситна, підійде для перекусу поки м’ясо готується.

Молодий кабачок обсмажити кубиками на сковорідці або цілком на грилі, а потім розім’яти виделкою.

Швидкі закуски «Поки смажиться шашлик»: з кабачків і зеленої цибулі

Поки кабачок готується, 100 грам сиру розім’яти виделкою або натерти на дрібній тертці. Сир можна будь-який брати, навіть плавлений.

Швидкі закуски «Поки смажиться шашлик»: з кабачків і зеленої цибулі

У сир розчавити або дрібно нарізати зубчик часнику, 50 гр будь-яких горіхів, кріп. Все змішати, посолити і заправити столовою ложкою сметани або майонезу. Подавати на хлібі або грінках. Всім приємного апетиту!

Швидкі закуски «Поки смажиться шашлик»: з кабачків і зеленої цибулі

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий