Якщо ви хочете в новорічну ніч дивувати делікатесами, то Олів’є для цієї мети точно не підійде, якщо, звичайно, не приготувати його за оригінальним рецептом. Ми пропонуємо приготувати салат з червоною рибою, кальмарами і червоною ікрою, який здивує своїм смаком, а також шикарністю. Все-таки можна хоча б раз на рік дозволити все, що душа забажає. Можливо і весь рік буде таким розкішним! Адже не дарма кажуть, як зустрінеш Новий Рік, так його і проведеш.
Продукти необхідні для приготування:
- Два кальмара;
- 150 г малосольной червоної риби;
- Три ст. ложки без гірки червоної ікри;
- Два варених яйця;
- 60 г пармезану;
- Майонез.
Приступаємо до процесу приготування
Салат формується шарами і для більш красивого його виду найкраще взяти кільце для сервірування. Купити його можна у всіх господарських магазинах за невеликі гроші.
Для початку обдаємо кальмари кип’ятком, перекладаємо в посуд з холодною водою і акуратно знімаємо шкірку руками. Після цього варимо не більше і не менше трьох хвилин. Остуджуємо і нарізаємо у вигляді соломки.
Червону рибу ріжемо на невеликі шматочки.
Сир і яйця натираємо за допомогою терки.
Переходимо до формування салату: на плоску тарілку встановлюємо кільце і першою викладаємо рибу, яку потрібно змастити майонезом.
Перемішуємо яйця з сиром і викладаємо зверху рибки.
Кальмари змішуємо з майонезом, і вони будуть третім шаром.
Утрамбовуємо ложкою і посипаємо пармезаном.
По центру викладаємо червону ікру невеликою гіркою.
Прибираємо кільце для сервірування і можна подавати.