Салат з куркою і млинцем

Салат з куркою і млинчиком - рецепт приготування Салати з куркою

Курячі салати дуже популярні й улюблені в усьому світі. Вони прості в приготуванні, мають ніжний смак і існує велика кількість різноманітних варіантів. Куряче м’ясо добре поєднується зі свіжими, консервованими і вареними овочами, бобовими, зеленню і яйцями. Для приготування салатів використовують курячі, перепелині варені яйця або подрібнений омлет з них. Страви з яєчними млинцями виходять з насиченим смаком яєць, дуже ароматними і ситними. Одним з найсмачніших закусочних страв є салат з відвареної курячої грудки, дрібно нарізаного омлету, консервованого горошку, маринованого в оцті ріпчастої цибулі, петрушки і майонезу. Яйця просто збиваємо, обсмажуємо в вигляді млинця на сковороді в маслі з 2 сторін, дрібно нарізаємо і змішуємо з іншими продуктами.

Складові

  • Куряча грудка (з шкірою і на кістки) — 1 шт.
  • Яйце — 3 шт.
  • Ріпчасту цибулю — 1 шт.
  • Консервований горошок — 4 ст. л.
  • Майонез — 4 ст. л.
  • Петрушка — 2 гілочки
  • Соняшникова олія — 2 ст. л.
  • Оцет (70%) — 1 ч. л.
  • Сіль і перець за смаком

Покроковий рецепт

1. Курячу невелику грудку (можна замінити на 1 половину великий грудки) промиваємо, відправляємо в киплячу воду, солимо, за бажанням додаємо лавровий лист і головку ріпчастої цибулі. Варимо близько 30 хвилин на низькій температурі. Потім виймаємо з бульйону і повністю охолоджуємо. Курячий бульйон залишаємо для приготування соусів, супів або заливного з курки.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо не дуже дрібно і викладаємо в глибоку миску.

3. Наливаємо в цибулю воду, оцет, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин, поки готуємо курку і омлет.

4. Яйця розбиваємо в миску, солимо і добре збиваємо виделкою.

5. Виливаємо підготовлену яєчну суміш в сковороду з маслом, смажимо яєчний млинець з одного боку близько 4 хвилин, поки не покриється рум’яною скоринкою. Потім перевертаємо на інший бік і готуємо ще 2-3 хвилини. Виймаємо з сковороди і охолоджуємо. Щоб видалити надлишки масла, відправляємо млинець на паперові рушники.

6. Шкіру з поверхні грудки видаляємо. Біле м’ясо відокремлюємо від кісток і розрізаємо впоперек волокон на шматки завдовжки близько 5 см. Кожен шматок беремо пальцями, поділяємо на невеликі шматочки по волокнам і відправляємо на тарілку.

7. Маринований лук віджимаємо і викладаємо на подрібнену курку. Такий лук додасть страві не тільки соковитість, а й гостроту.

8. Підготовлений млинець з яєць нарізаємо на смужки шириною близько 5 см і нарізаємо тонкою соломкою. Підготовлену соломку з омлету викладаємо на тарілку з продуктами.

9. Доповнюємо інгредієнти консервованим зеленим горошком і дрібно нарізаною петрушкою.

10. Поливаємо зверху майонезом, посипаємо перцем, перемішуємо і ароматний салатик з млинцем з яєць готовий.

11. Смачний ситний салатик перекладаємо в красивий салатник і відразу подаємо на стіл або розкладаємо на порційні тарілочки з яскравими зеленими листками салату, які зроблять блюдо красивим. Курячий салат відмінно підійде для святкового столу і урізноманітнює щоденний раціон.

Салатик вийде з іншим смаком, якщо консервований зелений горох замінити на кукурудзу. Щоб страви стало ще соковитіше, додаємо нарізані соломкою свіжі або мариновані огірки. Петрушку можна замінити на свіжі кріп, кінзу або додати асорті з цієї зелені.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий