Куряче м’ясо відмінно поєднується з багатьма продуктами, тому його використовують для приготування різноманітних салатів. М’ясо для салатів відварюють, запікають, обсмажують на грилі або сковороді. Салатики готують зі свіжими або консервованими фруктами, різними овочами, грибами і зеленню. Для додання святкового вигляду все інгредієнти викладають шарами і змащують їх готовими соусами для салатів або майонезом. Не тільки красивим, але і приголомшливо смачним виходить салат з куркою-гриль, маринованими ріпчастою цибулею і огірками, вареним буряком і майонезом. Страва настоюється, стає дуже соковитим і ароматним.
Складові
- Курка-гриль (грудка — 0,5 шт.
- Мариновані огірки середні — 2 шт.
- Буряк (невелика) — 2 шт.
- Ріпчасту цибулю (менше середнього) — 2 шт.
- Оцет (70%) — 1 ч. л.
- Майонез за смаком
Покроковий рецепт
- Для приготування використовуємо курку-гриль, тому що біле м’ясо просякнуте спеціями, воно соковите і зробить блюдо дуже ароматним з насиченим смаком курки. Грудку від курки-гриль можна замінити на смажену або запечену домашню грудку.
- Буряк добре промиваємо, викладаємо в пакет для запікання і відправляємо в мікрохвильову піч спочатку на 4 хвилини. Потім перевіряємо на готовність зубочисткою і, якщо овочі не приготувалися, то додаємо ще по 2 хвилини. Швидко приготовлену буряк охолоджуємо в воді і очищаємо. Буряк в мікрохвильовій печі не перетримуємо, інакше вона втратить багато вологи і стане несмачною.
- Поки готуємо буряк, цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо в глибоку миску.
- Вливаємо воду, оцет і залишаємо на 10-12 хвилин.
- Грудку від курки-гриль очищаємо від кісток, шкіри, нарізаємо на невеликі кубики і викладаємо половину на дно скляного салатника. Так, всі верстви будуть видні і страва вийде дуже красивим. Салатик можна зібрати і в непрозорій посуді.
- Рясно поливаємо майонезом.
- Маринований лук віджимаємо рукою і рівномірно розподіляємо на курку. Такий лук додасть страві родзинку і зробимо його смачним.
- Залишки кубиків грудки розміщуємо на луці і знову поливаємо соусом. Подвійний шар з курки добре просочиться ароматами і смаком цибулі.
- Мариновані огірочки, як і грудку, нарізаємо кубиками і відправляємо на курячий шар. Наносимо соус.
- Від підготовленої буряків за допомогою ручної овочерізки відрізаємо дуже тонкі смужки (1-2 шт.) І залишаємо їх для формування квіточки. Буряк подрібнюємо, як огірки, на кубики і рівним останнім шаром розподіляємо в салатник.
- Відступаючи від стінок посуду, поливаємо майонезом і розподіляємо за допомогою чайної ложки. Таким чином стінки залишаться чистими. Відправляємо підготовлений салат в холодильник на 30-40 хвилин, щоб соус просяк всі шари.
- Смачний листковий салат з курки і овочів виймаємо. Смужки буряка розрізаємо на кілька частин, збираємо в трояндочку і викладаємо посередині. Доповнюємо троянду листочками петрушки і святковий листковий салат готовий.
Щоб додати страві вершковий смак, доповнюємо блюдо шаром з натертого твердого сиру. Якщо маринована цибуля виключити, додати шар з відвареної моркви, а нарізану буряк змішати з майонезом і подрібненим часником, то блюдо вийде з іншим смаком і ароматом. Для приготування можна використовувати будь-які частини запеченої курки з шкірою або без неї.