Салат «Обжорка» з куркою і солоними огірками

Салат «Обжорка» з куркою і солоними огірками - рецепт приготування Салати з куркою

Курячі салати відрізняються від інших м’ясних салатів особливою ніжністю і приголомшливими смаковими якостями. М’ясний продукт змішують або розкладають шарами з грибами, овочами, чорносливом і деякими свіжими фруктами. Для ситності доповнюють крупами, консервованими кукурудзою або горошком. Одним з найсмачніших і простих у приготуванні страв є салат «Обжорка» з куркою. Для надання особливого смаку готуємо салатик з запеченої в духовці курячої грудки. Для соковитості доповнюємо маринованими або солоними огірками, а для ситності обсмаженими цибулею і морквою.

Складові

  • Куряча грудка на кістки — 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю (більше середнього) — 1 шт.
  • Морква (велика) — 1 шт.
  • Солоні огірки (невеликі) — 5 — 6 шт.
  • Майонез — 4 ст. л.
  • Соняшникова олія — 4 ст. л.
  • Кріп — 5 гілочок
  • Мелений перець за смаком
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Курячі грудки на кістки використовуємо 1 невелику або 1 половинку від великої грудки. За 3 години до початку приготування грудку маринуємо 1 годину в майонезі або кефірі з дрібно нарізаним часником, потім запікаємо 30-40 хвилин в духовці при 200 градусах і охолоджуємо спочатку на столі, потім в холодильнику. Якщо немає часу на приготування м’яса, то використовуємо грудку від курки-гриль, купленої в магазині. З таким м’ясом салат вийде з насиченим курячим смаком і дуже ароматним.
  2. Очищену моркву натираємо грубо, очищений ріпчасту цибулю нарізаємо не надто дрібними кубиками.
  3. Подрібнені підготовлені овочі відправляємо разом в масло в сковороду, накриваємо і готуємо, помішуючи, на середній температурі близько 15 хвилин. Якщо морква з цибулею ще не стали м’якими, але починають підгоряти, то вливаємо 3-4 столові ложки води і смажимо до готовності. Овочів має бути багато, так як при смаженні вони зменшуються в об’ємі в кілька разів.
  4. Готові овочі солимо, перчимо, перемішуємо і охолоджуємо на сковороді. Щоб видалити надлишки масла, збираємо смажені овочі у одного боку сковороди, схиляємо її і залишаємо на кілька хвилин. Так, масло стече до іншої сторони, і смажена суміш не вийде дуже жирною.
  5. Запечену грудку звільняємо від кісток і нарізаємо філе зі шкірою на невеликі кубики. Грудку ще можна нарізати соломкою або розділити по волокнам. Рум’яну шкіру обов’язково нарізаємо, вона додасть страві відмінний смак.
  6. Солоні огірки (можна замінити на мариновані) розрізаємо вздовж на 4 брусочки і нарізаємо їх на невеликі шматочки. Підготовлені огірки викладаємо в миску на курку.
  7. Доповнюємо салатик обсмаженими остиглими овочами.
  8. Гілочки кропу дрібно нарізаємо і відправляємо на овочі.
  9. Доповнюємо підготовлені продукти майонезом.
  10. Добре перемішуємо і смачний салат «Обжорка» готовий. Наполягаємо в холодильнику мінімум 30 хвилин.

Охолоджений смачний салатик з курки з солоними огірками і овочами перекладаємо в красивий салатник і відразу подаємо на стіл. Щоб додати страві святкового вигляду, готуємо салатик шарами. У прозорий салатник викладаємо шарами підготовлені інгредієнти, поливаючи шари майонезом. Наполягаємо таке блюдо мінімум 1 годину. Для різноманітності приготуйте блюдо з іншим м’ясом або субпродуктами. Відмінно підійде свиняче або яловиче серце, курячі сердечка або шлунки. Виходить зовсім інший смак, якщо блюдо приготувати з печінки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий