Салат на швидку руку «Гніздо глухаря»

М'ясні салати

Спробуйте приготувати до застілля незвичайний салат «Гніздо глухаря», від якої всі будуть в захваті.

Складові:

  • куряче філе — 450 грам;
  • яйця — 5 штук;
  • картопля — 1 штука;
  • соняшникова олія — 3 столові ложки;
  • огірки — 300 грам;
  • зелень — 1/2 пучка;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • перепелині яйця — для прикраси.

Приготування:

Курку відварюємо до готовності (приблизно 20 хвилин після закипання). Охолоджуємо. Дрібно нарізаємо. Подрібнимо цибулю. Заллємо її на 10 хвилин кип’ятком, щоб прибрати гіркоту.

Потім воду зливаємо воду. Цибулю промиваємо в холодній воді. Картоплю чистимо і натираємо на дрібній тертці або нарізаємо тонкою соломкою.

Смажимо картоплю маленькими порціями у великій кількості рослинного олії для того, щоб вони не злипалися. Огірки теж дрібно нарізаємо соломкою.

Відокремлюємо білки від жовтків. Натремо їх на дрібній тертці. Зелень нарізати. Змішаємо філе, картоплю, огірки, білки, цибулю. Додаємо сіль.

Заправимо майонезом. Викладаємо в салатницю або глибоку тарілку, прикрашаємо зеленню. Зробимо поглиблення в центрі. По колу викладаємо картопельку.

У саме поглиблення викладаємо нарізану зелень і варені перепелині яйця. Подаємо до столу в холодному вигляді. Приємного апетиту вам і вашим близьким!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий