Це дуже простий рецепт печива, яке виглядає досить святково, а на смак дуже вишукано. Печиво у формі квітки сподобається навіть самим вибагливим діткам, які вередують, вибираючи солодощі. Такий десерт цілком підійде для того, щоб маленький учень взяв його з собою в школу. Давайте разом розглянемо, як приготувати таке домашнє печиво. Його точно оцінять і діти, і їхні батьки.
Необхідні інгредієнти
На підготовку продуктів піде 10 хвилин. Саме час приготування — чверть години.
Ще 20 хвилин займе випікання.
На 8 штук знадобляться такі продукти:
- 1 куряче яйце;
- 80 грам цукру;
- 60 грам рисового масла;
- 40 грам рисового молока;
- 150 грам рисової муки;
- 160 грам кукурудзяного крохмалю;
- цедра одного лимона, порошок куркуми (за смаком).
Готуємо квіткове печиво
Приготування печива досить просте. Для початку помістіть всі інгредієнти (крім куркуми) в миску і ретельно перемішайте ложкою.
Потім викладіть вміст миски на стіл і добре вимісити його руками. Необхідно, щоб у вас вийшло гладке і однорідне тісто.
Візьміть третю частину тіста, додайте близько 1/2 чайної ложки куркуми і перемішайте. Знову потрібно добре перемішувати, щоб вийшло гладке тісто жовтого кольору.
Сформуйте з двох видів тіста безліч кульок однакового розміру і відкладіть їх в сторону.
Тепер потрібно зробити печиво, поставивши кульки тесту близько один до одного, щоб вийшов квітка. Руками трохи притисніть тісто, щоб кульки добре склеїти.
За допомогою зубочистки сформуйте пелюстки, щоб вийшла справжнісінька ромашка, тільки солодка.
Випікайте печиво в звичайній духовці, попередньо нагрітій до 180 градусів Цельсія. Час випікання — приблизно 20 хвилин. Перш ніж прибирати готове печиво з дека, йому потрібно дати повністю охолонути.
Тепер викладіть десерт на красиве тарілку і можете запрошувати всю сім’ю до столу пити чай з тільки що приготованими солодощами.