Вперше цю східну солодкість я спробувала у подруги і попросила її поділитися рецептом. Як виявилося, приготувати десерт зовсім не складно. Для нього використовуються прості інгредієнти, які найчастіше є під рукою. У підсумку виходить дуже м’який, ніжний і смачний десерт, від якого будуть в захваті всі домашні.
Інгредієнти:
- яйця — 4 шт .;
- цукрова пудра — 100 г;
- соняшникова олія — 150 мл;
- борошно просіяне — 500 г;
- розпушувач — 16 г;
- ваніль — 8 г;
- сіль — дві невеликі пучки;
- 1 ст. ложка какао + 1 ст. ложка соняшникової олії;
- варення — 100 г;
- кокосова стружка — 50 г;
- вода — 2 ст. ложки.
Спосіб приготування
1. Спочатку збийте яйця, цукрову пудру, ваніль і дрібку солі до однорідної маси.
2. Додайте рафіновану соняшникову олія і ретельно все перемішайте.
3. Покладіть в суміш половину просіяного борошна і розпушувач. Перемішайте лопаткою або ложкою.
4. Потім потрібно всипати решту борошна і замісити тісто. Воно має бути м’яким, еластичним і не липнути до рук.
5. Розділіть тісто на 2 рівні частини.
6. Замісити какао-порошок в тісто. Щоб полегшити цей процес і отримати гладке тісто, додайте столову ложку соняшникової олії.
7. Розділіть біле і шоколадне тісто на 2 рівні частини. Сформуйте з них кульки.
8. Викладіть кожен кульку тесту щодо круглої вершиною товщиною 4-5 мм.
9. На деко, змащене олією, викладіть частини тесту один на одного і трохи розтягніть руками.
10. Випікати десерт слід 20-25 хвилин в розігрітій до 180 ° C духовці. Дати трохи охолонути.
11. Перекладіть варення або фруктовий джем в каструлю. Додайте води і перемішайте. Доведіть отриману суміш до кипіння.
12. Розподіліть варення або джем по поверхні бісквіта за допомогою кисті, а потім посипте зверху кокосовою стружкою.
Дайте десерту повністю охолонути. Пізніше розріжте його на шматочки і покличте домочадців пити чай.