Подруга пригостила східною солодкістю. Не знала, що десерт так просто готувати

Солодка випічка

Вперше цю східну солодкість я спробувала у подруги і попросила її поділитися рецептом. Як виявилося, приготувати десерт зовсім не складно. Для нього використовуються прості інгредієнти, які найчастіше є під рукою. У підсумку виходить дуже м’який, ніжний і смачний десерт, від якого будуть в захваті всі домашні.

Інгредієнти:

  • яйця — 4 шт .;
  • цукрова пудра — 100 г;
  • соняшникова олія — 150 мл;
  • борошно просіяне — 500 г;
  • розпушувач — 16 г;
  • ваніль — 8 г;
  • сіль — дві невеликі пучки;
  • 1 ст. ложка какао + 1 ст. ложка соняшникової олії;
  • варення — 100 г;
  • кокосова стружка — 50 г;
  • вода — 2 ст. ложки.

Спосіб приготування

1. Спочатку збийте яйця, цукрову пудру, ваніль і дрібку солі до однорідної маси.

2. Додайте рафіновану соняшникову олія і ретельно все перемішайте.

3. Покладіть в суміш половину просіяного борошна і розпушувач. Перемішайте лопаткою або ложкою.

4. Потім потрібно всипати решту борошна і замісити тісто. Воно має бути м’яким, еластичним і не липнути до рук.

5. Розділіть тісто на 2 рівні частини.

6. Замісити какао-порошок в тісто. Щоб полегшити цей процес і отримати гладке тісто, додайте столову ложку соняшникової олії.

7. Розділіть біле і шоколадне тісто на 2 рівні частини. Сформуйте з них кульки.

8. Викладіть кожен кульку тесту щодо круглої вершиною товщиною 4-5 мм.

9. На деко, змащене олією, викладіть частини тесту один на одного і трохи розтягніть руками.

10. Випікати десерт слід 20-25 хвилин в розігрітій до 180 ° C духовці. Дати трохи охолонути.

11. Перекладіть варення або фруктовий джем в каструлю. Додайте води і перемішайте. Доведіть отриману суміш до кипіння.

12. Розподіліть варення або джем по поверхні бісквіта за допомогою кисті, а потім посипте зверху кокосовою стружкою.

Дайте десерту повністю охолонути. Пізніше розріжте його на шматочки і покличте домочадців пити чай.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий