Тоненьке швидке тісто для піци, як в піцерії, злегка хрустке по краях і дуже смачне. Готується таке тісто буквально за лічені хвилини.
Тісто для піци:
- яйце 1 шт.
- сіль 1 ч. л.
- молоко ½ склянки
- оливкова олія 1 ст. л.
- борошно 2 склянки
Начинка: все за смаком
- оливкова олія
- кетчуп
- цибуля
- сир
- шинка
- помідор
- зелень
- спеції
Отже, в глибоку ємність розбиваємо яйце, додаємо сіль і молоко. Добре все перемішуємо.
Додаємо рослинне олію. Найкраще використовувати оливкову, але найголовніше, щоб воно було рафінованим, без специфічного запаху. Знову все перемішуємо і висипаємо борошно. Можна використовувати цільнозернове або кукурудзяне, якщо хочете зробити страву ще кориснішою. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім вже руками. Щоб тісто не липло до рук, руки краще змастити олією.
Замішуємо тісто буквально протягом декількох хвилин. Насправді, воно швидко стає еластичним і перестає липнути до рук. Загортаємо тісто в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин, щоб охолодити. Тепер начинка. Тонко нарізаємо цибулю півкільцями, багато цибулі.
Розрізаємо на половинки помідори черрі.
Натираємо сир на дрібний терці. Багато сиру.
Тісто розділимо на частини. Кожну частину розкачуємо і вирізаємо коло по окружності тарілки для подачі.
Викладаємо основу для піци на деко. Змащуємо тісто соняшниковою олією і кетчупом. Викладаємо сир, потім цибулю, дуже люблю багато цибулі в піці. І вона відмінно пропікається, якщо тонко нарізати. Тепер викладаємо скибочки шинки.
Потім викладаємо помідори. До речі, за смаком ще можна додати болгарський перець. Зверху рясно посипаємо сиром і відправляємо в дуже гарячу, розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, щоб запекти.
До речі, зверху за бажанням готову піцу можна прикрасити свіжою зеленню. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо.
Я бажаю Вам успіхів у приготуванні. Всім смачного.