Печінковий рулет — розкішна закуска на святковий стіл

Закуски

Необхідні продукти:

  • Печінка — 1 кг (будь-яка)
  • Цибуля — 2 шт
  • Соняшникова олія — 4 ст.л
  • Плавлений сир — 200 г
  • Вершкове масло — 150 г
  • Сіль, спеції — за смаком

Покроковий процес приготування:

У мене свиняча печінка, ретельно її миємо і вимочуємо, якщо час дозволяє. Знімаємо плівку і видаляємо протоки. Овочі, миємо, чистимо.

У киплячу підсолену воду кладемо печінку і відварюємо її до готовності, це займе близько 40 хвилин (якщо печінка свиняча).

Поки печінка вариться ріжемо цибулю кубиком, моркву натираємо на грубій терці. Обсмажуємо овочі на олії, солимо до смаку.

Готову печінку ріжемо шматочками, складаємо в чашу блендера, додаємо до печінки овочі і все подрібнюємо до однорідної маси.

Печінковий паштет готовий для рулету. Далі беремо прямокутник фольги, змащуємо його олією і розкладаємо рівним шаром печінковий паштет.

Зверху по паштету розподіляємо тертий плавлений сир. Тепер акуратно згортаємо рулет за допомогою фольги відгинаючи край на себе. Звертаємо якомога щільніше.

Відправляємо рулет в холодильник на пару годин охолонути. Після закінчення часу дістаємо рулет з холодильника, знімаємо фольгу, ріжемо на порційні шматочки.

Перед подачею на стіл рулет можна прикрасити поливши майонезом або кетчупом.

Печінковий рулет готовий приємного вам апетиту!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий