Паштет з баклажанів. Багато смаку і мало сил на готування

Закуски

Любите експериментувати з різними інгредієнтами і створювати нові страви? Тоді приготуйте дуже смачний паштет. Їм ви можете намазати хліб і ситною перекусити в будь-який час дня. Рецептом ділюся в цією статтею.

Продуктовий склад

  • Баклажанами. Вам достатньо буде одного плоду.
  • Ріпчастою цибулею (однієї голівкою).
  • Часником. Я використовую три зубці.
  • Оливковою олією свіж вичавленим лимонним соком і тертим пармезаном. Цих інгредієнтів вам знадобиться по одній великій ложці.
  • Бальзамічним оцтом (двома маленькими ложками).
  • Кінзою. Її потрібно буде крупною нарізати. Кінзи вам вистачить однієї четвертої частини чашки.
  • Сіллю і чорним перцем грубого помелу.

Алгоритм дій

Готувати слід паштет в духовці при 240-градусному температурному режимі. Поки духовка розігрівається, змастіть баклажан і ріпчасту цибулю оливковою олією. Потім овочі на деко відправите в духову шафу і випікайте тридцять хвилин.

Через півгодини баклажан повинен стати м’якше. Вам потрібно буде його перевернути, додати часникові зубці і випікати ще п’ятнадцять хвилин. Після закінчення цього часу виймайте деко з духовки і залишайте в сторону, щоб продукти охололи. Коли це станеться, баклажан акуратно розріште навпіл і за допомогою ложки вичерпати м’якоть. Її перекладіть в чашу кухонного комбайна, і додайте туди часникові зубчики.

Ріпчасту цибулю потрібно розрізати на чотири частини і перекласти в чашу до інших овочів. Тепер залишається продукцію заправити вказаною кількістю оцту, свіж вичавленого лимонного соку, тертого сиру, солі і перцю. Коли ці інгредієнти будуть визначені в чашу, включите кухонний агрегат. В результаті у вас повинна вийти пастоподібна продуктова маса.

Кінзу я додаю в найостаннішу чергу. Тепер вам залишається все знову перемішати. Паштет готовий. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий