Оселедець під шубою на вафельних коржах

Оселедець під шубою на вафельних коржах - рецепт приготування Холодні закуски

Смачну і барвисту закуску можна приготувати і на вафельних коржах, наприклад — оселедець під шубою. Така подача напевно сподобається вашим рідним і друзям, і вони обов’язково захочуть її спробувати! Якщо ви любите хрусткі вафельні коржі, то відразу подавайте закусочний торт до столу, так як після просочування коржі стануть вологими і соковитими. Готуючи закуску заздалегідь, охолоджуйте її в холодильнику приблизно 30 хвилин. Замість слабосоленої оселедця можна використовувати скумбрію.

Складові:

  • Картопля — 2-3 Штук (відвареної)
  • Буряк — 1 Штука (відварна)
  • Морква — 1 Штука
  • Коржі вафельні — 5-6 Штук
  • Оселедець — 200 Грам (слабосолона)
  • Цибуля зелена — 0,5 Пучка
  • Майонез — 3-4 ст. ложок (будь-якої жирності)
  • Сіль — 3 дрібки

Як приготувати «Оселедець під шубою на вафельних коржах»

Підготуйте зазначені інгредієнти. Заздалегідь відваріть картоплю, моркву і буряк. Остудіть овочі в крижаній воді. Овочі очистіть від шкірки, натріть на тертці з дрібними отворами в окремі ємності. У кожну з них додайте по дрібки солі і по 1 ст.л. майонезу будь-якої жирності. Можна додати трохи більше майонезу, щоб замазки була більш соковитою і смачною. Акуратно перемішайте. Перший вафельний корж змастити картопляною масою.

З слабосоленої оселедця видалить кісточки, наріжте її дрібними кубиками. Промийте стебла зеленої цибулі і подрібніть їх, змішайте з оселедцевої нарізкою і викладіть на вафельний корж. Якщо ви набували оселедець в олії, то з бризніть корж цим маслом, щоб він увібрав його в себе. Викладіть оселедцевий корж на картопляний шар.

Викладіть на вафельний корж морквяний шар, ретельно розрівняйте. Викладіть корж з морквою на оселедцевий шар. Повапните бурякової масою вафельний корж. Якщо маси багато, то обмажте два коржа. Можна зробити високий закусочний торт, чергуючи шари. При подачі прикрасьте блюдо редискою, свіжою зеленню і т.д.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий