Смачну і барвисту закуску можна приготувати і на вафельних коржах, наприклад — оселедець під шубою. Така подача напевно сподобається вашим рідним і друзям, і вони обов’язково захочуть її спробувати! Якщо ви любите хрусткі вафельні коржі, то відразу подавайте закусочний торт до столу, так як після просочування коржі стануть вологими і соковитими. Готуючи закуску заздалегідь, охолоджуйте її в холодильнику приблизно 30 хвилин. Замість слабосоленої оселедця можна використовувати скумбрію.
Складові:
- Картопля — 2-3 Штук (відвареної)
- Буряк — 1 Штука (відварна)
- Морква — 1 Штука
- Коржі вафельні — 5-6 Штук
- Оселедець — 200 Грам (слабосолона)
- Цибуля зелена — 0,5 Пучка
- Майонез — 3-4 ст. ложок (будь-якої жирності)
- Сіль — 3 дрібки
Як приготувати «Оселедець під шубою на вафельних коржах»
Підготуйте зазначені інгредієнти. Заздалегідь відваріть картоплю, моркву і буряк. Остудіть овочі в крижаній воді. Овочі очистіть від шкірки, натріть на тертці з дрібними отворами в окремі ємності. У кожну з них додайте по дрібки солі і по 1 ст.л. майонезу будь-якої жирності. Можна додати трохи більше майонезу, щоб замазки була більш соковитою і смачною. Акуратно перемішайте. Перший вафельний корж змастити картопляною масою.
З слабосоленої оселедця видалить кісточки, наріжте її дрібними кубиками. Промийте стебла зеленої цибулі і подрібніть їх, змішайте з оселедцевої нарізкою і викладіть на вафельний корж. Якщо ви набували оселедець в олії, то з бризніть корж цим маслом, щоб він увібрав його в себе. Викладіть оселедцевий корж на картопляний шар.
Викладіть на вафельний корж морквяний шар, ретельно розрівняйте. Викладіть корж з морквою на оселедцевий шар. Повапните бурякової масою вафельний корж. Якщо маси багато, то обмажте два коржа. Можна зробити високий закусочний торт, чергуючи шари. При подачі прикрасьте блюдо редискою, свіжою зеленню і т.д.