Швидкий холодець з курки — не доведеться варити цілий день бульйон

Холодні закуски

Холодець можна зробити святковим і красивим за допомогою фігурної нарізки овочів або просто порізати все кубиками, додати трохи часнику для аромату і залити наваристим бульйоном. Це більш простий, але найбільш ароматний і смачний варіант.

Необхідні продукти:

  • куряче м’ясо з шкірою (краще гомілки) — 1000 г;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт .;
  • морква — 2 шт .;
  • желатин — 20 г;
  • сіль — приблизно 2 ч. л .;
  • чорний перець горошком — 12 шт .;
  • лавровий лист — 2 шт .;
  • зелень (необов’язковий компонент) — для прикраси;
  • консервований горошок (необов’язковий компонент) — для прикраси;
  • вода — 1,5 л.

Покроковий процес приготування:

Гомілки помити, замочити в холодній воді на 2,5-3 ч.

Промити, помістити в каструлю, залити холодною водою, закип’ятити. Дати покипіти 5 хв. Первинний бульйон злити, каструлю і м’ясо помити від накипу.

Цибулини ретельно вимити з лушпинням, зрізати корінці і помістити в ємність з куркою разом з очищеною морквою.

Залити холодною водою так, щоб рідина перевищувала шар м’яса приблизно на 2-3 см. Довести до кипіння, прибрати пінку, всипати перець горошком.

Варити при слабкому кипінні 1,5 ч під кришкою. Важливо стежити, щоб бульйон не кипів, інакше вийде каламутним. Моркву слід дістати раніше — хвилин через 30 після закипання.

За 15 хв. до кінця всипати сіль і лаврове листя.

Прибрати з плити, цибулю викинути, гомілки дістати і дати їм трохи охолонути. Відокремити м’якоть від кісточок і шкірки, порізати на маленькі шматочки.

Швидкий холодець з курки - не доведеться варити цілий день бульйон

Бульйон процідити через кілька шарів марлі, викладеної на друшляк. Дати йому охолонути.

Поки рідина трохи тепла, відлити 1 склянку, розчинити в ній желатин. Залишити на 30 хв. для набухання.

Змішати набряклу масу і бульйон. Трохи прогріти для кращого розчинення желатину. Але не перевищувати температуру в 60 градусів.

Швидкий холодець з курки - не доведеться варити цілий день бульйон

Форми можна брати будь-які, бажано невеликого розміру. Для прикраси красиво нарізати моркву.

На дно ємностей викласти квіточки з моркви, горошок і листочки зелені, наприклад, петрушки. Тоненько залити майже остиглим бульйоном. Прибрати на 10-15 хв. в холодильник, щоб прикраса трохи застигла і зафіксувала форму.

Швидкий холодець з курки - не доведеться варити цілий день бульйон

Далі викласти шматочки курки і залити бульйоном. Прибрати на холод до застигання. Святковий холодець готовий. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий