Олів’є з м’ясом

Олів'є з м'ясом - рецепт приготування М'ясні салати

Популярний і всіма улюблений салат Олів’є готують з куркою, індичкою, креветками, яловичиною, свининою, субпродуктами або ковбасними виробами. Традиційними овочами для приготування є картопля, морква і цибуля. Для аромату і смаку блюдо доповнюють консервованим горошком і різноманітною зеленню, а для соковитості свіжими, солоними або маринованими огірками. Дуже ситним салатик виходить з м’яса, а особливо смачним і ніжним зі свинячого мови. Він відмінно поєднується з усіма продуктами і блюдо з ним набуває приголомшливий смак. Такий варіант приготування стане найулюбленішим.

Складові

  • Свинячий язик (невеликий) — 1 шт.
  • Картопля (середній) — 3 шт.
  • Курячі яйця (невеликі) — 4 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Свіжий огірок (середній) — 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю  — 1 шт.
  • Консервований горошок — 4 ст. л.
  • Кріп — 4 гілочки
  • Майонез — 4 ст. л.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Невеликий свинячий язик ретельно промиваємо під водою, зіскрібаючи поверхню ножем. Відправляємо підготовлений мову в киплячу воду, додаємо сіль, за бажанням лавровий лист, половинку ріпчастої цибулі і варимо на низькій температурі 1 годину 40 хвилин. Готовий язик охолоджуємо і очищаємо плівку з поверхні.
  2. Поки готуємо язик, картопля в мундирі і неочищену моркву варимо до готовності в одній каструлі. Остужаем готові овочі в крижаній воді і очищаємо.
  3. Яйця промиваємо з губкою в теплій воді (видаляємо всі забруднення), заливаємо їх холодною водою і варимо після закипання 6-7 хвилин. Остуджують і очищаємо. Якщо готуємо з великих яєць, то час варіння збільшуємо до 10 хвилин. Щоб яйця добре очищалися, після того як зливаємо гарячу воду, відразу заливаємо крижаною водою.
  4. Підготовлений свинячий мову нарізаємо на не дуже дрібні кубики і відправляємо в миску.
  5. Готову картоплю нарізаємо, як м’ясо, на кубики.
  6. Морквину подрібнюємо на кубики меншого розміру ніж картоплю і додаємо в миску.
  7. Курячі яйця нарізаємо не дуже дрібно і викладаємо на моркву.
  8. Свіжий огірок подрібнюємо, як морква, на кубики і відправляємо в миску. Якщо беремо огірок з щільною шкіркою, то тонко очищаємо за допомогою ручної овочісткою  або гострим ножем.
  9. Ріпчасту очищену цибулю з гілочками кропу нарізаємо дрібно і додаємо в миску.
  10. Доповнюємо салатик сіллю, консервованим зеленим горошком, майонезом і перемішуємо. Наполягаємо смачний салат в холодильнику мінімум 1 годину.
  11. Ароматний ніжний салат Олів’є зі свинячим язиком перекладаємо в красивий салатник і подаємо в ньому або розкладаємо на порційні тарілки. Щоб надати акуратну форму салатик, заповнюємо їм щільно звичайну невелику чашку, перевертаємо на тарілку і виправляємо виступають частини за допомогою невеликого ножа.

Блюдо вийде не менш смачним, якщо свинячий мову замінити на яловичий. Приголомшливий смак салату додасть запечена картопля. Поки вариться свинячий мову, протикаємо чисті бульби зубочисткою, обертаємо фольгою і запікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин. На готовність перевіряємо зубочистка. Майонез можна замінити на сметану або заправити сумішшю з них.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий