Огірки з гірчицею і куркумою виходять смачними і пікантними: рецепт

Закуски

Деякий час назад гостювали ми у батьків чоловіка, і там мені свекруха дала спробувати огірочки. І виявилися вони настільки яскравими, ароматними, смачними і хрусткими, що я тут же стала з’ясовувати секрет їх приготування. І виявилося, він полягав в парочці вельми несподіваних інгредієнтів.

Особливий рецепт маринованих огірків

Щоб приготувати цю пікантну закуску, нам знадобляться такі компоненти, як:

  • кілограм огірків
  • пара цибулин;
  • 3 столові ложки солі;
  • пара склянок яблучного оцту;
  • пара склянок цукру;
  • 2 столові ложки гірчиці;
  • по половині чайних ложечок меленої куркуми і чорного перцю.

І в першу чергу чистимо і моєму овочі, а потім ріжемо цибулю півкільцями, а огірочки — кружальцями завтовшки в 5 мм. Потім овочі складаємо в каструлю, солимо, заважаємо і Придавлюємо вантажем на 3 години. Далі з них зливаємо рідину, а в іншу каструлю вливаємо оцет і насипаємо туди гірчицю, куркуму і перець.

Як тільки суміш закипить, туди додаємо цукор і чекаємо, поки він повністю не розтане. Потім в маринад закидаємо порізані огірки з цибулею, все добре перемішуємо, знову чекаємо, щоб суміш закипіла, після чого можна вимикати вогонь.

Тепер же залишиться лише розкласти огірки з маринадом по стерилізованих банках, закатати їх і поставити в сухе темне місце на вимогу. А їсти закуску можна буде вже через 30 днів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий