Скумбрія в олії готується досить просто, так як риба сама по собі жирна і смачна, всі моменти приготування розглянемо в рецепті.
Для приготування такої риби потрібно використовувати бажаний набір спецій — можна придбати вже готовий, а можна сформувати його самостійно. Найчастіше використовується мелений коріандр, суміш мелених перців (чорного, червоного, білого, запашного). Також можна додати універсальний мелений па-житник.
Складові:
- Скумбрія — 1 шт. (400 г).
- Лавровий лист — 2-3 шт.
- Вода — 350 мл.
- Соняшникова олія — 130 мл.
- Чорний перець горошком — ½ ч. л.
- Мелений коріандр — ½ ч. л.
- Гвоздика — 3-4 парасольки.
- Сіль — 1,5 ч. л.
Як приготувати:
Замороженої риби потрібно дати відтанути при кімнатній температурі.
Бажано купити скумбрію з мінімальним шаром льоду на поверхні, щоб можна було оцінити її стан — чи немає пошкоджень.
Далі рибу потрібно випатрати, видалити нижні плавники, відрізати голову. Після цього тушку потрібно промити зовні і зсередини.
Скумбрію потрібно нарізати шматочками, товщиною 2-3 см. Щоб шматочки виглядали акуратними, потрібно використовувати гострий ніж з тонким лезом.
Для додання рибі характерного аромату потрібні прянощі — підійде лавровий лист, чорний або запашний перець горошком (його можна розчавити), а також гвоздика.
Розсіл готується дуже просто — потрібно з’єднати воду з рослинним маслом. Масло краще взяти рафінована, так як воно не має яскравого характерного смаку і запаху. Однак, якщо той самий смак вам до душі, можна взяти і нерафінований продукт.
Тепер додайте в воду з маслом кухонну сіль. За бажанням можна спочатку покласти половину солі, а в процесі варіння за бажанням додати ще.
У невелику каструлю потрібно відправити скумбрію з прянощами, залити водою з рослинним маслом і поставити на вогонь.
Після закипання потрібно проварити рибу на дуже тихому вогні протягом години, а потім дати настоятися ще годин 5-6.
У підсумку вийде дуже ніжна консервована риба. Її можна додавати в салати або доповнювати нею гарніри. Особливо смачно виходить в тандемі з картоплею. Смачного!