На зиму готую манго з гарбуза. Всі хто пробував, не можуть відрізнити від справжніх

Закуски

Консервовані манго — звучить дуже незвично і досить апетитно, особливо якщо уявити, як смачно це буде з чаєм холодним зимовим вечором. Але закочувати екзотичний фрукт досить дорого, тому відмінною альтернативою стане гарбуз. І сьогодні відкрию секрет, як її приготувати, щоб вона нагадувала за смаком манго.

Потрібні інгредієнти

  • гарбуз — 3 кг;
  • апельсин — 3 шт .;
  • лимон — 1 шт .;
  • лимонна кислота — 10 г;
  • цукор — 600 г.

Послідовність дій

Крок 1. Необхідно взяти гарбуз такого розміру, щоб після її очищення від шкірки і кісточок залишилося 3 кг чистої ваги. Після очищення потрібно нарізати гарбуз. Форму шматочків може вибрати самі, мені подобаються кубики, але можуть бути і смужки. Порізану гарбуз пересипте в миску.

Крок 2. На 3 кг чистої гарбуза знадобиться 3 соковитих апельсина. Перед тим, як з ними працювати, обдайте їх окропом. Один плід залиште з цедрою, інші два очистить. Після чого наріжте кубиками. Додатково подрібніть один лимон. Всі підготовлені цитрусові додайте до гарбузі.

Крок 3. Отже, у нас є миска з порізаної гарбузом, апельсинами і лимоном. Насипте в ту ж миску цукор і лимонну кислоту. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі, періодично перемішуючи.

Крок 4. Через деякий час апельсин пустив сік, гарбуз повністю просочився ним. Тепер можна приступати безпосередньо до закатування.

Крок 5. Візьміть порожні чисті банки. У мене 4 шт. по 800 мл. У дві ємності я пересипаю гарбуз з цитрусовими, а в дві тільки гарбуз. І вже на цьому етапі він дуже схожа на манго. Решту апельсин і лимонів можна перекласти в окрему баночку і поставити в холодильник — будете потім додавати в чай.

Крок 6. Стерилізація. Банки, накриті кришками, поставте на дно великої каструлі, яке попередньо застеліть рушником. Потрібно налити в ємність води, але вона повинна в повному обсязі покривати банки, а приблизно до половини, і поставити на газ. Необхідно кип’ятити півгодини. Тобто зачекайте вода почне вирувати і відрахуйте потрібну кількість часу.

Крок 7. Після цього закручуєте щільно кришки і перевертаєте банки, щоб перевірити, чи не витікає рідина. Для більшого ефекту оберніть банки ковдрою на ніч. І на наступний день вже можна пробувати.

Рекомендую приготувати за цим рецептом, ваша сім’я точно оцінить. Дуже добре підходить в якості начинки до пирогів або добавки в салат, але найсмачніше просто запивати чаєм. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий