На Новий рік я завжди готую дуже смачну і красиву закуску. Вона поєднує в собі якості традиційної «Мімози» і французького салату з яблуками і сиром. Ця страва перевірена роками і святами, вона завжди швидко з’їдається під час застілля. У статті я поділюся рецептом ніжного і яскравого салату «Французька мімоза».
Інгредієнти
- консерви з горбуші — баночка (близько 250 г);
- сира морква — пара штук;
- яйця — 5 штук;
- плавлені сирки — 2 штуки;
- яблука — пара фруктів;
- цибуля ріпчаста — 1 головка;
- цукор і сіль — по щіпці;
- яблучний оцет або лимонний сік — столова ложка;
- майонез — стакан.
Підготуйте також плоску тарілку, формувальне кільце, смужки пергаментного паперу, гострий ніж, обробну дошку і тертку.
Готуємо цибулю
Очистіть цибулину і ріжте її на кільця або четвертинки. Киньте на неї по дрібці цукру і солі, а потім помніть руками, щоб з них вийшов сік.
Покладіть цибулю в глибоку миску і залийте її яблучним оцтом або лимонним соком. Перемішайте продукти.
Варимо яйця
Приготуйте круті яйця. Киньте їх в холодну воду і остудить. Зніміть шкаралупу і помістіть білки і жовтки в різні миски.
Подрібніть білки за допомогою терки з великими вічками. Покладіть на плоску тарілку у формувальне кільце. Викладіть шар з білків. Нанесіть майонез у вигляді сітки.
Додаємо моркву
Почистить морквини і подрібніть їх за допомогою терки з дрібними або середніми вічками. Покладіть третину морквяної маси поверх білків. Зробіть сіточку з майонезу.
Додаємо рибу
Дістаньте горбушу з баночки з олією. Розімчіть виделкою рибу. Половину горбуші покладіть наступним шаром. Присипте рибний шар сіллю, додайте зверху мариновану цибулю і знову нанесіть майонез у вигляді сіточки.
Додаємо яблука і плавлений сирок
Очистіть яблука, м’якоть подрібніть у вигляді кубиків. Покладіть половину шматочків на шар цибулі.
Плавлений сирок бажано попередньо заморозити, щоб він легше подрібнювався. Подрібніть його на грубій тертці і киньте половину маси на цибулю.
Повторюємо шари і оформляємо
Ще раз повторіть всі шари в такому ж порядку. Зверху посипте салат рештою моркви. Покладіть на неї трикутники пергаментного паперу.
Подрібніть жовтки на тертці з маленькими вічками. Прикрасьте ними простір між смужками. Приберіть папір і формувальне кільце, а потім покладіть в середину салату гілочку будь-якої зелені на ваш вибір.
Подаємо на стіл
Відправте салат в холодильник. Потримайте його на полиці близько години. Потім подавайте страву на стіл. Цей варіант «Мімози» відрізняється ніжним смаком і невисокою калорійністю, так як в рецептурі відсутня картопля.