На Новий рік завжди готую «Французьку Мімозу»: цей рік не буде винятком

Салати з риби та морепродуктів

На Новий рік я завжди готую дуже смачну і красиву закуску. Вона поєднує в собі якості традиційної «Мімози» і французького салату з яблуками і сиром. Ця страва перевірена роками і святами, вона завжди швидко з’їдається під час застілля. У статті я поділюся рецептом ніжного і яскравого салату «Французька мімоза».

Інгредієнти

  • консерви з горбуші — баночка (близько 250 г);
  • сира морква — пара штук;
  • яйця — 5 штук;
  • плавлені сирки — 2 штуки;
  • яблука — пара фруктів;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • цукор і сіль — по щіпці;
  • яблучний оцет або лимонний сік — столова ложка;
  • майонез — стакан.

Підготуйте також плоску тарілку, формувальне кільце, смужки пергаментного паперу, гострий ніж, обробну дошку і тертку.

Готуємо цибулю

Очистіть цибулину і ріжте її на кільця або четвертинки. Киньте на неї по дрібці цукру і солі, а потім помніть руками, щоб з них вийшов сік.

Покладіть цибулю в глибоку миску і залийте її яблучним оцтом або лимонним соком. Перемішайте продукти.

Варимо яйця

Приготуйте круті яйця. Киньте їх в холодну воду і остудить. Зніміть шкаралупу і помістіть білки і жовтки в різні миски.

Подрібніть білки за допомогою терки з великими вічками. Покладіть на плоску тарілку у формувальне кільце. Викладіть шар з білків. Нанесіть майонез у вигляді сітки.

Додаємо моркву

Почистить морквини і подрібніть їх за допомогою терки з дрібними або середніми вічками. Покладіть третину морквяної маси поверх білків. Зробіть сіточку з майонезу.

Додаємо рибу

Дістаньте горбушу з баночки з олією. Розімчіть виделкою рибу. Половину горбуші покладіть наступним шаром. Присипте рибний шар сіллю, додайте зверху мариновану цибулю і знову нанесіть майонез у вигляді сіточки.

Додаємо яблука і плавлений сирок

Очистіть яблука, м’якоть подрібніть у вигляді кубиків. Покладіть половину шматочків на шар цибулі.

Плавлений сирок бажано попередньо заморозити, щоб він легше подрібнювався. Подрібніть його на грубій тертці і киньте половину маси на цибулю.

Повторюємо шари і оформляємо

Ще раз повторіть всі шари в такому ж порядку. Зверху посипте салат рештою моркви. Покладіть на неї трикутники пергаментного паперу.

Подрібніть жовтки на тертці з маленькими вічками. Прикрасьте ними простір між смужками. Приберіть папір і формувальне кільце, а потім покладіть в середину салату гілочку будь-якої зелені на ваш вибір.

Подаємо на стіл

Відправте салат в холодильник. Потримайте його на полиці близько години. Потім подавайте страву на стіл. Цей варіант «Мімози» відрізняється ніжним смаком і невисокою калорійністю, так як в рецептурі відсутня картопля.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий