Мокко — кажуть в Новому Світі, в Європі це — моккачіно. Відомий кавовий напій, придуманий в Америці, що є різновидом латте (кава з молоком) з додаванням шоколаду.
СКЛАДОВІ:
- мандарини — 3 шт.
- молоко — 2 склянки
- какао-порошок — 1/3 склянки
- вершки 38% (35-40%) — 1/3 склянки
- цукор — 1/3 склянки
- кава мелена — 1 ст.л.
- кориця — 1/2 ч.л.
- мускатний горіх мелений — 1/3 ч.л.
Приготування:
В молоко додати какао-порошок, цукровий пісок і мелену каву. Всипати корицю і тертий мускатний горіх. Додати сік від трьох мандаринів. Суміш нагріти, помішуючи, не кип’ятити.
Прогрівати протягом 6 хвилин. Викласти в келихи лід, вилити отриманий кави, додати вершки. Прикрасити мокко з молоком очищеними мандариновими часточками.
ПОРАДА У напій можна додати апельсинову цедру, коньяк.