М’ясний салат з гранатом і кукурудзою

М'ясний салат з гранатом і кукурудзою - рецепт приготування М'ясні салати

Всі м’ясні салати, доповнені жирними соусами, яйцями і вареними овочами, виходять дуже ситними. Існує велика кількість рецептів. Як м’ясну основу використовують філе свинини, індички, курки, яловичини або субпродукти. З овочів для таких салатиків відмінно підходять буряк, картопля і морква. Для смаку страву доповнюють консервованими квасолею, кукурудзою, горошком і обсмаженими горіхами. Особливу родзинку вносять соковиті зерна граната. Готуємо приголомшливо ароматний, красивий і дуже смачний салат зі свинини, кукурудзи, граната, моркви, арахісу, зеленої цибулі, курячих яєць і картоплі. Продукти добре поєднуються між собою і створюють приголомшливий смак.

Складові

  • Свинина — 200 гр.
  • Картопля — 4 шт.
  • Курячі яйця — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Консервована кукурудза — 1/2 банки
  • Зерна граната — 2 жмені
  • Арахіс смажений — 2 ст. л.

Покроковий рецепт

  1. Картопля з морквою промиваємо з губою під проточною водою, не очищаємо, заливаємо водою і варимо на середній температурі близько 25 хвилин до м’якості. На готовність перевіряємо зубочисткою. Промиті яйця заливаємо водою і готуємо після закипання 8 хвилин. Жовток повинен повністю приготуватися. Готові інгредієнти для прискорення процесу приготування заливаємо крижаною водою і витримуємо до повного охолодження. Очищаємо.
  2. Для приготування салату використовуємо відварну або запечену свинину без прошарків сала. Щоб швидко запекти свиняче філе, нарізаємо його на тонкі шматочки, заправляємо сіллю, чорним перцем і добре відбиваємо. Перекладаємо на деко з фольгою, накриваємо зверху фольгою і запікаємо при 200-220 градусах близько 35 хвилин. За часом м’ясо приготується швидше, ніж якщо свинину просто відварювати. Готове м’ясо охолодити і нарізаємо на невеликі шматки.
  3. На шкірці плоду граната на вершині робимо розрізи у вигляді квадрата. Знімаємо кришечку, по білих прожилках робимо розрізи вщент і розкриваємо руками. Легко звільняємо зерна.
  4. Щоб додати страві красивий вигляд, використовуємо прозорий салатник, який повинен бути ідеально чистим. Підготовлену картоплю подрібнюємо на кубики, солимо, перемішуємо і викладаємо рівним шаром на дно салатник. Картопляний шар рясно поливаємо майонезом.
  5. Підготовлені шматочки запеченої або відвареної свинини додаємо в миску і знову поливаємо соусом.
  6. Кукурудзу відкриваємо і половину банки відправляємо на друшляк. Потім перекладаємо її на м’ясо і доповнюємо соусом.
  7. Очищені яйця, як картоплю, подрібнюємо на кубики і рівномірно розподіляємо на шарі з кукурудзи. Добре поливаємо майонезом. Яйця можна трохи посолити.
  8. Для салату підійдуть будь-які горіхи, але особливий смак дасть смажений арахіс. Занадто багато не додаємо, буде досить 2-3 ст. л. Подрібнюємо їх в ступці і просто посипаємо яєчний шар. Майонезом арахіс не поливати.
  9. Яскраву морква нарізаємо, як яйця, на кубики і рівномірно розподіляємо в салатник. Він повинен майже повністю заповнитися. Змащуємо шар майонезом і, щоб шари добре просочилися, наполягаємо в холодильнику мінімум 1 годину.
  10. Листковий салат через 1 годину виймаємо і посипаємо зверху дрібно нарізаною ароматним зеленою цибулею. Його можна додати між м’ясом і кукурудзою.
  11. Зерна граната не тільки додадуть соковитість і родзинку страві, а й красу. Підготовленими зернами посипаємо зверху всі верстви і ароматний смачний салат зі свинини готовий.

Щоб урізноманітнити салат, кукурудзу можна замінити на горошок, картоплю на варений рис, а свинину на будь-яке м’ясо або відварну печінку.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий