Легкі еклери з домашнього тіста і крему: рецепт

Солодка випічка

Ніжні, повітряні, солодкі … Це все про еклери. Це знамените французьке ласощі відоме у всьому світі і є одним з найпопулярніших десертів в кафе і ресторанах. Але чи пробували ви приготувати еклери будинку? Багато хто думає, що це дуже складно і під силу тільки професійним кухарям, але це не так. Ось простий рецепт ніжних тістечок.

Список інгредієнтів

Для того щоб приготувати легке заварне тісто, вам знадобляться такі продукти:

  • чиста питна вода — один стакан (обсяг — 250 мл);
  • вершкове масло (використовуємо несолоне) — 115 грам;
  • пшеничне борошно (вищого сорту) — 125 грам;
  • сіль — половина чайної ложки;
  • цукровий пісок — одна-дві чайні ложки;
  • курячі яйця — чотири яйця добірної категорії.

Начинка для еклерів готується з наступних продуктів:

  • суміш для приготування ванільного пудингу — 100 грам;
  • молоко (не використовуйте знежирене молоко, також охолодіть його перед приготуванням) — один стакан об’ємом 250 мл;
  • жирні густі вершки — один стакан об’ємом 250 мл.

Для шоколадної глазурі візьміть:

  • від 150 до 300 грам темного натурального шоколаду (так як він краще плавиться);
  • половину склянки жирних вершків.

Приготування. Печемо еклери

У суху миску просійте борошно, потім додайте до неї цукровий пісок і сіль. Перемішайте сухі інгредієнти.

Воду налите в сотейник і поставте на плиту. Викладіть в воду вершкове масло і нагрівайте на середньому вогні до повного розчинення масла, щоб прискорити цей процес, не забувайте помішувати. Як тільки масляний відвар закипить, зніміть його з вогню і всипте в сотейник борошняну суміш. Швидко-швидко перемішайте тісто лопаткою і знову поставте його на вогонь. Безперервно помішуючи, нагрівайте півхвилини.

Після того як тісто загусне на вогні, потрібно перекласти його в миску і перемішати. В результаті у вас повинно вийти гладке, без єдиного грудочки густе тісто.

На даному етапі переконайтеся, що тісто вже не дуже гаряче, і додавайте по одному яйця. Після кожного доданого яйця потрібно добре перемішувати тісто. Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок і з його допомогою видавіть на деко, застелене пергаментом, довгі вузькі смужки. Обов’язково залишайте між смужками тіста відстань, так як еклери повинні збільшитися в розмірі.

Змастіть заготовки збитим яйцем і випікайте їх в заздалегідь розігрітій духовці при 220 градусах протягом п’ятнадцяти хвилин, після чого знизьте температуру до 180 градусів і готуйте ще хвилин двадцять. Остудить готові еклери.

Готуємо начинку

А поки еклери остигають, приготуємо крем. В молоко засипте суміш для пудингу і залиште її набухати протягом п’яти хвилин. Вершки тим часом збийте до пухнастості і перекладіть до молока з пудингом.

Крем перекладаємо в кондитерський мішок з твердої насадкою і наповнюємо еклери, проколюючи їх збоку або знизу.

Глазур

Шоколад наламати на шматочки, а вершки нагрійте майже до кипіння. Потім залийте шоколад гарячими вершками і перемішайте до однорідності. Чим більше у вас шоколаду і менше вершків, тим густішим у вас вийде глазур. Враховуйте це і регулюйте кількість інгредієнтів.

Занурите кожен еклер в глазур, щоб вона покрила верх тістечка. Дайте глазурі застигнути і подавайте десерт до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий