Курячий салат з картопляною соломкою Мурашник

Куриний салат Мурашник Салати з куркою

Святкові курячі салати готують шарами, у вигляді браслетів, соняшників, ананаса, шишок, тварин і птахів. Одним з найбільш оригінальних страв виходить у вигляді мурашника. Салатик може складатися з різноманітних інгредієнтів, головне, щоб він був густим і йому можна було легко надати форму конуса. Для надання вигляду мурашника картопля подрібнюємо на тертці для корейської моркви, обсмажуємо соломку в маслі до коричневого кольору і прикрашаємо блюдо. Основу для цікавого салату готуємо з відварених курячих стегон, твердого сиру, курячих яєць, консервованого горошку, майонезу і часнику. Блюдо виходить не тільки красивим, але і дуже смачним. Картопляна соломка додає смак смаженої картоплі, а часник приголомшливий аромат.

Складові

  • Курячі стегна (великі) — 2 шт.
  • Яйце — 2 шт.
  • Картопля — 1 шт.
  • Твердий сир (Російський) — 70 гр.
  • Консервований горох — 4 ст. л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Майонез — 3 ст. л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Соняшникова олія
  • Сіль

Покроковий рецепт

1. Курячі стегна (можна замінити на грудку або ніжки) промиваємо і відправляємо в киплячу воду з сіллю і лавровим листом. Варимо стегна на низькій температурі 30 хвилин, виймаємо і охолоджуємо. Наваристий бульйон залишаємо для приготування картопляного пюре і соусів.

2. Поки варимо стегна, курячі яйця моєму, заливаємо холодною водою, варимо після закипання близько 10 хвилин і охолоджуємо в крижаній воді. Остигнули яйця очищаємо і нарізаємо кубиками.

3. З стегон знімаємо шкіру, соковите філе очищаємо з кісток і нарізаємо на невеликі шматочки.

4. Твердий Російський сир (можна взяти будь-який сорт) натираємо на дрібній тертці або середньої.

5. Підготовлені філе стегон, сир і яйця викладаємо на одну тарілку.

6. Доповнюємо подрібнені продукти консервованим зеленим горошком.

7. Поливаємо майонезом, додаємо подрібнені через прес або дрібно нарізані зубчики часнику і мелений перець. Добре перемішуємо. Виходить густа маса, яку відправляємо в холодильник, поки готуємо картопляну соломку.

8. Великий бульба картоплі очищаємо і подрібнюємо на тертці для моркви по-корейськи. Робимо це в декілька заходів, щоб подрібнена картопля не потемніла.

9. Невелика кількість підготовленої соломки викладаємо в гаряче олію, постійно помішувати і смажимо, поки вона не стане світло-коричневого кольору. Перекладаємо готову картоплю на паперові рушники і витримуємо кілька хвилин, щоб видалити надлишки олії. Готуємо весь подрібнений картопля і викладаємо на тарілку.

10. Охолоджений густий салат з допомогою великої ложки викладаємо у вигляді конуса і притискаємо з боків виступаючі частини. Салат формуємо на плоскій тарілці.

11. Підготовленої соломкою закриваємо конус з салату. Починаємо викладати картопля зверху, закриваємо всю поверхню і викладаємо трохи навколо салату. Смачний оригінальний салат «Мурашник» з куркою відразу подаємо на святковий стіл.

Для приготування соломки беремо тільки соняшникову рафіновану олію, нерафінована олія буде сильно піниться і горіти. Блюдо стане ще ситніше і ароматні, якщо його доповнити обсмаженими грибами. Печериці або гливи (100 гр.) Промиваємо, нарізаємо на скибочки, обсмажуємо в маслі, охолоджуємо і додаємо в продукти, які йдуть за рецептом.

 

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий