Котлети з рибними консервами. З доступних продуктів отримую смачну страву

Другі страви з риби

Я звикла до того, що рибні котлети мають специфічний запах. Звичайно, вони дуже смачні і корисні, але не всім до смаку такий аромат. Але за цим рецептом виходять дуже соковиті, ніжні і апетитні котлетки, в яких досить спецій. Використовуємо ми консервованого лосося, але ви можете взяти тунця або іншу, дешевшу рибку.

Список інгредієнтів для котлет
Щоб приготувати досить бюджетні і зовсім не пахучі котлетки, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • 50 грам хліба або панірувальних сухарів;
  • 400 грам консервованої риби;
  • столову ложку свіжого кропу, можна замінити чайною ложкою сушеного;
  • один зубчик часнику;
  • три столові ложки нарізаного дрібно зеленої цибулі;
  • одне яйце, досить велике;
  • столову ложку борошна;
  • три столові ложки болгарського перцю, я беру зелений і кришу максимально дрібно;
  • половину чайної ложки паприки;
  • чайну ложку цедри лимона;
  • пару столових ложок лимонного соку;
  • чверть чайної ложки солі;
  • трохи чорного меленого перцю.

Також можна взяти олію для смаження.

Приготування смачних котлет

Часник потрібно очистити і дрібно натерти. Всю зелень кришимо, цедру також подрібнюємо, намагаємося, щоб не потрапляла біла частина шкірки, вона може гірчити.

Викладаємо в миску рибу, рідина не додаємо. Для соковитості можна додати тільки пару ложок розсолу. Все мнем за допомогою вилочки або ж ложкою. Додаємо спеції, всі види зелені, лимонний сік. Кладемо перець і знову ретельно перемішуємо.

Формуємо прямо руками котлетки невеликої товщини. На сковороді з товстим дном нагріваємо трохи олії — у мене, наприклад, йде близько трьох столових ложок.

Викладаємо котлетки на сковороду.

Коли з одного боку котлетки стануть рум’яними, перевертаємо і смажимо до готовності. Подавати їх можна з будь-яким гарніром, а також з соусом із сметани або натурального йогурту. Котлетки виходять дуже соковитими.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий