Я звикла до того, що рибні котлети мають специфічний запах. Звичайно, вони дуже смачні і корисні, але не всім до смаку такий аромат. Але за цим рецептом виходять дуже соковиті, ніжні і апетитні котлетки, в яких досить спецій. Використовуємо ми консервованого лосося, але ви можете взяти тунця або іншу, дешевшу рибку.
Список інгредієнтів для котлет
Щоб приготувати досить бюджетні і зовсім не пахучі котлетки, потрібно взяти такі інгредієнти:
- 50 грам хліба або панірувальних сухарів;
- 400 грам консервованої риби;
- столову ложку свіжого кропу, можна замінити чайною ложкою сушеного;
- один зубчик часнику;
- три столові ложки нарізаного дрібно зеленої цибулі;
- одне яйце, досить велике;
- столову ложку борошна;
- три столові ложки болгарського перцю, я беру зелений і кришу максимально дрібно;
- половину чайної ложки паприки;
- чайну ложку цедри лимона;
- пару столових ложок лимонного соку;
- чверть чайної ложки солі;
- трохи чорного меленого перцю.
Також можна взяти олію для смаження.
Приготування смачних котлет
Часник потрібно очистити і дрібно натерти. Всю зелень кришимо, цедру також подрібнюємо, намагаємося, щоб не потрапляла біла частина шкірки, вона може гірчити.
Викладаємо в миску рибу, рідина не додаємо. Для соковитості можна додати тільки пару ложок розсолу. Все мнем за допомогою вилочки або ж ложкою. Додаємо спеції, всі види зелені, лимонний сік. Кладемо перець і знову ретельно перемішуємо.
Формуємо прямо руками котлетки невеликої товщини. На сковороді з товстим дном нагріваємо трохи олії — у мене, наприклад, йде близько трьох столових ложок.
Викладаємо котлетки на сковороду.
Коли з одного боку котлетки стануть рум’яними, перевертаємо і смажимо до готовності. Подавати їх можна з будь-яким гарніром, а також з соусом із сметани або натурального йогурту. Котлетки виходять дуже соковитими.