Кекс «медовий» – простий і смачний бабусин десерт

Солодка випічка

Кекс виходить неймовірно смачний. На приготування тіста у вас піде максимум 10 хвилин і через 50 хвилин у вас вже готова апетитна випічка.

Кекс прекрасно підійде для сімейного чаювання, має ніжну і вологу текстуру.

Такий кекс буквально тане в роті, тому сподобається навіть найбільш маленьким.

Необхідні продукти

  • пшеничне борошно – 180 г
  • мед – 150 г
  • цукор – 30 г
  • молоко – 110 мл
  • куряче яйце – 1 шт
  • розпушувач – 10 г
  • кориця
  • мускатні горіхи
  • апельсинова або лимонна цедра

Починаємо приготування

Форму для випічки (11 * 20) промазуємо вершковим маслом і присипаємо пшеничним борошном. Розігріваємо духовку до 170 градусів.

У миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо корицю і мускатний горіх. Все перемішуємо.

Змішуємо цукор з цедрою і залишаємо на кілька хвилин. Потім пересипаємо його в кухлик і додаємо молоко з медом. Масу перемішуємо вінчиком і ставимо на плиту. Нагріваємо до тих пір, поки не розчиниться цукор, але маса не повинна закипіти.

У чашку вбиваємо куряче яйце і збиваємо його 2 хвилини. Тонкою цівкою вливаємо в яйце молочну масу і перемішуємо. Потім, в два прийоми, вводимо в рідку масу борошняну суміш. Ще раз перемішуємо до однорідної маси.

Готове тісто перекладаємо в форму і ставимо в духовку. Випікаємо протягом 50 хвилин.

Готовий кекс охолодити, перекладаємо на блюдо, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий