Яскравий і смачний форшмак стане більш ситним, якщо ви додасте в список інгредієнтів відварну картоплю. Таку закуску можна подати на святковий стіл або в будні з скибочками багета і сухарями. Соковитий і апетитний форшмак сподобається всім любителям риби. Його можна взяти з собою в поїздку, на пікнік, приготувати з ним бутерброди, канапе і наповнити їм тарталетки. Термін придатності страви не перевищує двох днів, але воно навряд чи доживе до зав’яленого терміну — розлетиться відразу ж при подачі до столу.
Складові:
- Оселедець — 150 Грам (пресерви)
- Картопля — 2 Штуки (відвареної)
- Яйце — 2 Штуки (відварне)
- Масло вершкове — 60 Грам
- Яблуко зелене — 1 Штука (кислувате)
- Цибуля зелена — 2-3 Штук (стебла)
- Сіль — 1-2 пучок
Як приготувати «Картопляний форшмак»
Підготуйте зазначені інгредієнти. Ви можете придбати пресовий з оселедцем або філе слабо-соленої оселедця. Картопля і курячі яйця відваріть заздалегідь, остудіть, очистіть від шкірки і шкаралупи, промийте у воді. Наріжте картоплю кубиками і висипте в чашу подрібнювання.
Якщо плануєте подрібнювати все в м’ясорубці, то використовуйте її. Наріжте промиті варені курячі яйця кубиком і додайте в ємність.
Промийте стебла зеленої цибулі, подрібніть і всипте туди ж. Якщо зеленої цибулі немає в наявності, то використовуйте білий лук або маринований ріпчаста. Наріжте кубиками скибочки оселедця, попередньо віддаливши кісточки. Додайте в ємність. Викладіть якісне вершкове масло, але не заморожене, а м’яке.
Подрібніть все в однорідну масу на зразок паштету. Викладіть масу в глибоку ємність. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці. Перемішайте і спробуйте форшмак з картоплею на смак.
При необхідності досолить і поперчіть, перемішайте. Викладіть приготовану страву в піалу або креманку, подайте до столу охолодженим.