Холодець з агар-агаром

Холодець з агар-агаром - рецепт приготування Холодні закуски

Холодець — чудова закуска, яку готують, як правило, на свята. Але, звичайно ж і в будні це блюдо цілком доступно. Якщо холодець з птиці, то необхідний згущувач. Візьмемо агар-агар. З незапам’ятних часів холодець варили виключно з яловичини або свинини. Французи внесли різноманітність і стали варити його з додаванням, птиці, дичини, овочів і яєць. Щоб бульйон застиг, в нього додавали ті частини тушки, в яких є білок колаген: сухожилля, кістки, хрящі. Такий холодець вариться дуже довго. Тому в наш час кулінари вважають за краще використовувати желатин або агар-агар для стабілізації легких бульйонів. Сьогодні приготуємо холодець з агар-агаром і дізнаємося, як його розводити в бульйоні.

Складові:

  • Курячі стегенця — 1 Кілограм
  • Вода — 1,5 Литра
  • Цибуля ріпчаста — 1 Штука
  • Морква — 1 Штука
  • Лавровий лист — 1 Штука
  • Часник — 5 зубчиків
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений — За смаком
  • Агар-агар — 12 Грам

Як приготувати «Холодець з агар-агаром»

Підготуйте інгредієнти для приготування холодцю на агар-агар. Курку помийте і викладіть в каструлю. Залийте водою і поставте на плиту. Доведіть воду з куркою до кипіння, зніміть піну.

Додайте очищений цибулю і моркву. Встановіть мінімальний вогонь. Курка повинна буквально нудитися, щоб бульйон був абсолютно прозорим. Втоміть курку 1,5 години. За 10-15 хвилин до закінчення варіння додайте лавровий лист. Посоліть і поперчіть за смаком. Варену курку дістаньте з каструлі. Видалить шкірку і кістки.

Бульйон процідить. На 500 мл. бульйону кладуть 5-7 грам агар-агар. В окремий посуд налийте стакан теплого бульйону і викладіть в нього агар-агар. Перемішайте і дайте 10-15 хвилин настоятися.

Після влийте желе в проціджений бульйон. Доведіть його до кипіння, постійно помішуючи, щоб агар-агар повністю розчинився. Куряче м’ясо наріжте і розкладіть по тарілках.

Додайте подрібнений часник. Залийте бульйоном з агар-агаром. Надішліть в холод до повного застигання. Холодець з агар-агаром готовий. Подавайте до столу з гірчицею, хроном, кетчупом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий