Гарбузовий кекс з сиром і волоськими горіхами: урізноманітнює вечірнє чаювання

Солодка випічка

Сьогодні хочу запропонувати вам неймовірно смачний гарбузовий кекс з волоськими горіхами і сирною начинкою. З цим кексом доведеться трохи повозитися, але результат того вартий, кекс виходить відмінний! Волоські горіхи в тісті, гарбузове пюре , аромат спецій і цедри апельсина, ніжний сирний прошарок – це просто божественна смакота!

Підготуємо зі списку необхідні продукти для приготування гарбузового кексу з сиром і волоськими горіхами.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 320 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Гарбузове пюре – 1 стакан
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор – 1 стакан
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Імбир свіжий тертий – 1 ч.л.
  • Кориця мелена – 0.5 ч.л.
  • Мускатний горіх – 0.25 ч.л.
  • Горіхи волоські – 1 склянка
  • Цедра апельсина – 1 ст.л.

Для сирного шару:

  • Сир – 250 г
  • Мед – 6 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.

Як приготувати гарбузовий кекс з сиром і волоськими горіхами

Почнемо з приготування сирної начинки. Для цього в мисці змішати сир, яйце, мед і борошно.

Пробити масу блендером до однорідної консистенції. Відставити сирну масу в сторону, поки будемо готувати тісто.

В окрему миску просіяти борошно з розпушувачем, додати сіль, корицю і мускатний горіх.

Беремо ще одну миску, в ній потрібно збити 2 яйця з цукром, додати гарбузове пюре, натертий свіжий корінь імбиру, апельсинову цедру і м’яке вершкове масло. Збити цю масу до однорідного стану.

У суху масу додати частинами рідку суміш і ретельно розмішати.

Порубати ножем волоські горіхи, щоб в тісті була не тільки крихта, а й великі шматочки. Додати горіхи в тісто.

Ще раз добре перемішати тісто.

У форму викласти половину тіста, розрівняти його лопаткою. Потім вилити зверху сирну начинку.

Зверху акуратно ложкою викласти залишок тіста.

Духовку розігріти до 170 градусів і випікати гарбузовий кекс з сиром і волоськими горіхами приблизно 1 годину. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Кекс повністю остудити, посипати цукровою пудрою, нарізати і подати до столу.

Смачного.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий