Фарширована скумбрія. Два відмінних рецепти

Другі страви з риби

1. Фарширована скумбрія

Складові:

  • Скумбрія заморожена 3 шт
  • варені яйця 2 шт
  • Сир 50 г
  • Петрушка 4-5 гілочок
  • Лимон ½ шт
  • Цедра лимона 1 ч.л.
  • Часник 1 зубчик
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування

Скумбрію необхідно розморозити, видалити нутрощі і добре вимити. Тепер робимо діагональні розрізи на тушці на відстані 3-4 см один від одного. Виходить 3-4 розрізи. Солимо і перчимо.

Яйця і сир натираємо на дрібній тертці. Петрушку дрібно шаткуємо. Змішуємо сир, яйця, зелень з цедрою лимона і пропущеним через прес часником.

Злегка подсолюємо начинку. Перемішуємо. Рибу викладаємо на фольгу, щільно фаршируємо начинкою. Зверху видавлюємо сік лимона.

Загортаємо у фольгу. Пам’ятайте, не обертайте фольгою щільно, повинна залишатися повітряна подушка. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Можна в кінці приготування відкрити фольгу і запекти ще п’ять хвилин для скоринки.

2. Скумбрія фарширована яйцем і сиром

Складові:

  • Скумбрія – 2 шт
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Сир твердий – 50 г
  • Гірчиця (суха) – 0,5 ч.л.
  • Лимон (сік і цедра) – 0,5 шт
  • зелень
  • Сіль перець.

Рецепт приготування

Яйця відварити до готовності. Сир натерти на тертці. Зелень і яйця дрібно нарізати. Змішати яйця, сир, сік і цедру лимона, зелень і гірчицю. Посолити, поперчити.

Рибу почистити і промити. Обсушити паперовою серветкою. Зробити на рибі по 3 глибоких діагональних надрізи з кожного боку. Посолити, поперчити.

Вкласти всередину риби яєчно-сирну начинку. Загорнути кожну рибину в фольгу. Покласти на деко.

Запікати в духовці (180С) 20-25 хвилин. Фольгу розкрити. Запікати (250С) ще 10 хвилин, до золотистого кольору.

Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий