Діти не люблять овочі в чистому вигляді, але мої кабачково-морквяні кекси їдять без умовлянь: рецепт здорової випічки

Несолодка випічка

Мої діти, як і багато хто, не люблять овочі. Неможливо змусити їх є ні варені, ні смажені, ні на пару. Але зате просто обожнюють солодке. Ось тут-то я і схитрувала. Вирішила годувати їх овочами під прикриттям десерту. Вмовляти не доводиться, діти самі просять приготувати і з задоволенням беруть у школу в якості перекусу ці кекси. Готуються вони просто, а користь величезна. Ловіть рецепт.

Продукти і приготування

Випічка вимагає невеликого набору класичних продуктів. Знадобиться кабачок, морква і цибуля-шалот (по 1 шт.), Півсклянки тертого твердого сиру, дві склянки борошна, три яйця, по чверті склянки оливкової олії і меду, чашка несолодкого йогурту, сіль, чорний мелений перець і дві столові ложки листя коріандру .

Перед тим як почати, включаємо розігріватися духовку до 170 градусів. До речі, знадобляться ще формочки для кексів. Форми змащуємо маслом. Потім подрібнюємо ножем або за допомогою терки кабачок і моркву, додаємо дрібно нарізану цибулю, всю порцію сиру, присипаємо борошном. Ретельно замішуємо тісто.

В окремому посуді збиваємо яйця з маслом, йогуртом і медом, потім всю суміш додаємо в тісто і ще раз ретельно перемішуємо. Не забудьте додати сіль і трохи чорного меленого перцю. Додайте коріандр. Перемішайте і сміливо виливайте в форми для кексів. Випікати потрібно не більше 20 хвилин. Як тільки верхівки кексів стануть золотитися, виймайте, остуджують і подавайте.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий