Ділюся рецептом баклажанної ікри по-одеськи. Виходить дуже смачна холодна закуска, яку можна подавати з картоплею або свіжим хлібом. Нижче я розповім докладніше, як приготувати баклажанну ікру по-одеськи. Замість петрушки і кропу можна взяти свіжу кінзу, якщо любите. За бажанням в ікру можна додати ложечку натурального яблучного оцту. Готується ікра на основі запеченого баклажана і солодкого перцю. З’їдається вона миттєво, тому рекомендую відразу приготувати побільше!
Складові:
- Баклажан — 500 Грам
- Перець болгарський — 1 Штука
- Помідори — 250 Грам
- Цибуля ріпчаста — 1/2 Штуки
- Часник — 1-2 зубчики
- Зелень — 1/4 Пучка (петрушка, кріп)
- Олія соняшникова — 50 мілілітрів
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець — За смаком
Як приготувати «Баклажаннаяікра по-одеськи»
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 250 градусів. Помийте болгарський перець і баклажан. Викладіть їх на решітку і запікайте в духовці 40-50 хвилин. Готові овочі повністю остудіть.
Перець і баклажан очистіть від шкірки, потім наріжте на дрібні кубики. Ріпчасту цибулю і петрушку дрібно порубати, часник пропустіть через прес. На помідорах зробіть розрізи хрест-навхрест, залийте гарячою водою і залиште на пару хвилин. Очистіть від шкірки, видалить насіння і дрібно порубати ножем.
Додайте всі овочі в миску. Посоліть, поперчіть і заправте олію. Перемішайте і приберіть ікру в холодильник на годину, щоб вона наполягла. Баклажаннаяікра по-одеськи готова. Смачного!