З недавніх пір печу торт «Небо в роті»: він став найулюбленішим в моїй родині

З недавніх пір печу торт "Небо в роті" - рецепт приготування Торти

Торти до чаю — ідеальна пропозиція. Здавалося б, я спекла багато, що піддавалося створення на моїй невеликій кухні. Однак подружка пару тижнів назад поділилася рецептом десерту, котрий має в її родині шквалом компліментів від всіх, хто спробував хоч шматочок. Назва, чесно кажучи, трохи збентежило. Торт «Небо в роті» — дивовижне поєднання смаку і простоти в приготуванні. Тепер печу своїм цей десерт за запитом. Ділюся і з вами рецептом.

Торт «Небо в роті»

Дуже смачний і ніжний десерт з додаванням соковитою яблучної начинки. До речі, замість яблука чудово підходить консервований ананас або будь-які соковиті ягоди. Я навіть з вишнею робила. Щоразу торт виходив неповторно смачним. Випікала у формі 24 × 26 см.

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 склянка (250 г).
  • Маргарин або масло — 1 пачка — 180-200 грамів.
  • Сметана — 1 стакан.
  • Жовтки сирі — 2 штуки.
  • Яблука — 1,2-1,5 кілограма.

Для крему:

  • Молоко — дві склянки.
  • Цукор — 1 стакан.
  • 2 жовтки.
  • Кукурудзяний крохмаль — дві столові ложки.
  • Ванільний цукор — 1 пачка.
  • Сік лимона.
  • А також 200 грамів вершкового масла.

Покрокове приготування

Маргарин заморозити. Натерти на крупній тертці. Можна порубати в дрібну крихту ножем. Перетерти маргарин з деякою частиною борошна в однорідну крихту. Ввести збиті зі сметаною жовтки. Додати борошно, що залишилося до того моменту, поки не вийде м’яке, але не липке тісто. Основа для торта готова. Тепер можна її покласти в поліетиленовий чистий пакет або обернути плівкою. На 7-9 годин залишити його в морозильній камері.

Формуємо коржі

Тісто вийняти з холодильника. Дочекатися моменту, коли воно стане більш м’яким. Далі його потрібно ретельно обмять.

Скачати валик з усієї маси. Розділити на 6-8 частин. З кожного відрізаного шматка скачати корж. Має вийти 6-8 коржів для майбутнього торта.

Перед випічкою кожен корж проколоти виделкою в декількох місцях. Випікати при 180 градусах до золотистого коржів.

Крем

Толстодонную посуд наповнити молоком і цукром. Розігріти. Додати ванільний цукор. Довести до кипіння. Викласти всю норму масла. Збити. В процесі додати яєчні жовтки і швидко перемішати, щоб жовтки не звариш. Далі — лимонний сік.

Яблука

Яблука твердого, кисло-солодкого сорту почистити і порізати тонкими пластинками. Зварити сироп: 1,5 склянки води, 1 склянка цукру (цукру можна менше, все залежить від кислоти яблук). Яблука частинами кидати в сироп і проварювати (щоб були м’які), викласти на друшляк, щоб стекли.

Збираємо торт

Скласти торт: корж, крем, яблука, крем, корж.

Верхній корж і боки торта змастити кремом. Посипати крихтами з однієї коржі. Одного разу мені не вистачило яблук, я спробувала зробити один ряд консервованих ананасів кільцями, вийшов цікавий, екзотичний смак. Для просочення нехай торт постоїть 2-5 годин в холодильнику.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий

  1. Оксі

    Тісто мало що не рідке, точно невірна пропорція, розказати корж неможливо!

    Ответить