Торти до чаю — ідеальна пропозиція. Здавалося б, я спекла багато, що піддавалося створення на моїй невеликій кухні. Однак подружка пару тижнів назад поділилася рецептом десерту, котрий має в її родині шквалом компліментів від всіх, хто спробував хоч шматочок. Назва, чесно кажучи, трохи збентежило. Торт «Небо в роті» — дивовижне поєднання смаку і простоти в приготуванні. Тепер печу своїм цей десерт за запитом. Ділюся і з вами рецептом.
Торт «Небо в роті»
Дуже смачний і ніжний десерт з додаванням соковитою яблучної начинки. До речі, замість яблука чудово підходить консервований ананас або будь-які соковиті ягоди. Я навіть з вишнею робила. Щоразу торт виходив неповторно смачним. Випікала у формі 24 × 26 см.
Інгредієнти:
- Борошно — 1 склянка (250 г).
- Маргарин або масло — 1 пачка — 180-200 грамів.
- Сметана — 1 стакан.
- Жовтки сирі — 2 штуки.
- Яблука — 1,2-1,5 кілограма.
Для крему:
- Молоко — дві склянки.
- Цукор — 1 стакан.
- 2 жовтки.
- Кукурудзяний крохмаль — дві столові ложки.
- Ванільний цукор — 1 пачка.
- Сік лимона.
- А також 200 грамів вершкового масла.
Покрокове приготування
Маргарин заморозити. Натерти на крупній тертці. Можна порубати в дрібну крихту ножем. Перетерти маргарин з деякою частиною борошна в однорідну крихту. Ввести збиті зі сметаною жовтки. Додати борошно, що залишилося до того моменту, поки не вийде м’яке, але не липке тісто. Основа для торта готова. Тепер можна її покласти в поліетиленовий чистий пакет або обернути плівкою. На 7-9 годин залишити його в морозильній камері.
Формуємо коржі
Тісто вийняти з холодильника. Дочекатися моменту, коли воно стане більш м’яким. Далі його потрібно ретельно обмять.
Скачати валик з усієї маси. Розділити на 6-8 частин. З кожного відрізаного шматка скачати корж. Має вийти 6-8 коржів для майбутнього торта.
Перед випічкою кожен корж проколоти виделкою в декількох місцях. Випікати при 180 градусах до золотистого коржів.
Крем
Толстодонную посуд наповнити молоком і цукром. Розігріти. Додати ванільний цукор. Довести до кипіння. Викласти всю норму масла. Збити. В процесі додати яєчні жовтки і швидко перемішати, щоб жовтки не звариш. Далі — лимонний сік.
Яблука
Яблука твердого, кисло-солодкого сорту почистити і порізати тонкими пластинками. Зварити сироп: 1,5 склянки води, 1 склянка цукру (цукру можна менше, все залежить від кислоти яблук). Яблука частинами кидати в сироп і проварювати (щоб були м’які), викласти на друшляк, щоб стекли.
Збираємо торт
Скласти торт: корж, крем, яблука, крем, корж.
Верхній корж і боки торта змастити кремом. Посипати крихтами з однієї коржі. Одного разу мені не вистачило яблук, я спробувала зробити один ряд консервованих ананасів кільцями, вийшов цікавий, екзотичний смак. Для просочення нехай торт постоїть 2-5 годин в холодильнику.
Тісто мало що не рідке, точно невірна пропорція, розказати корж неможливо!