Торт-мус з карамеллю і шоколадом для любителів нових рецептів і естетичної подачі

Торти

Шоколад, карамель і фундук вважаються в кулінарному мистецтві ідеальним поєднанням. Шоколад і горіхи ніби створені одне для одного. Якщо ви любите шоколад і хочете побалувати себе в різдвяні канікули чимось особливим, приготуйте цей торт. Я впевнена, цей рецепт припаде до смаку кожному члену сім’ї.

Необхідні інгредієнти

Торт складається з чотирьох частин, тому списків продуктів теж буде чотири.

Для горіхової карамелі знадобиться: 200 г фундука, 60 мл води і 210 г цукру.

Для бісквіта у вас повинні бути 6 яєчних жовтків, 90 г цукру, 60 г карамелі, 50 г борошна, 20 г какао-порошку, 3 яєчних білка.

Шоколадний мус будемо готувати з 50 г молочного шоколаду, 300 г вершків, 7 г желатину, 90 г карамелі.

І нарешті, ганаш: 80 г темного шоколаду, 80 г вершків і 80 г карамелі.

Також для прикраси знадобиться трохи шоколаду і сусального золота. Приступаємо.

Карамель

Якщо ви купили сирі горіхи, їх обов’язково потрібно підсмажити в духовці протягом декількох хвилин, щоб у них був сильний горіховий смак. Виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Поки фундук остигає, кладемо цукор в миску, додаємо воду і доводимо до кипіння. Суміш потрібно варити на повільному вогні до тих пір, поки цукор повністю не розтане і не придбає коричневий відтінок.

Горіхи викладаємо на деко, покрите папером для випікання, і заливаємо горіхи сиропом. Залишаємо повністю охолонути. Сироп повинен застигнути. Ламаємо отриманий кусок на дрібні шматочки, кладемо в блендер і подрібнюємо протягом 5 хвилин. Перекладаємо масу в герметичну упаковку і поки ставимо в холодильник.

Бісквіт

У глибокій мисці збиваємо жовтки з 30 г цукру і 60 г карамелі. В окремій мисці збиваємо яєчні білки до стану дрібних бульбашок, потім в три заходи додаємо цукор (60 г), продовжуючи збивати міксером на високих швидкостях. У вас повинна вийти міцна піна. Коли маса стане повітряною, візуально розділіть її на дві рівні частини.

Одну частину додайте в жовткову масу і все добре перемішайте силіконовою лопаткою до одноманітного стану. Потім додайте просіяне борошно і какао-порошок і знову ретельно перемішайте. Коли отримаєте одноманітну масу, додайте решту білків. Перемішайте. Потім розігрійте духовку до 180 градусів, викладіть деко папером для випічки, заповніть тістом і випікайте 10-12 хвилин. Дістаньте і дайте повністю охолонути.

Шоколадний мус

Вилийте 100 мл вершків в глибоку миску, додайте шоколад і поставте все в мікрохвильовку. Доведіть до кипіння вершки, дістаньте і перемішайте, поки шоколад повністю не розчиниться. Додайте карамель і желатин. Все перемішайте, поки желатин не розчиниться. В окремій мисці збийте 200 мл вершків до отримання пишної щільної маси. Вершки можна взяти будь-якої жирності. Потім з’єднайте їх з шоколадною масою.

Ганаш

Ганаш готуємо в мікрохвильовій печі. Доводимо до кипіння вершки, додаємо шоколад і залишки горіхової карамелі, все ретельно перемішуємо.

Збираємо торт

Ділимо корж на дві рівні частини.

Торт-мус з карамеллю і шоколадом для любителів нових рецептів і естетичної подачі

Одну частину укладаємо в форму, зверху заливаємо шоколадним мусом і накриваємо другою частиною коржа.

Торт-мус з карамеллю і шоколадом для любителів нових рецептів і естетичної подачі

Форму ставимо в холодильник на 4 години, щоб мус повністю застиг. Через 4 години дістаємо, поливаємо ганашем (його потрібно приготувати безпосередньо перед використанням) і знову відправляємо в холодильник.

Торт-мус з карамеллю і шоколадом для любителів нових рецептів і естетичної подачі

Торт діставайте обережно, пройшовшись по краях форми гарячим струменем повітря з фена, щоб краї торта підтанули. Так його легше дістати з форми.

Торт-мус з карамеллю і шоколадом для любителів нових рецептів і естетичної подачі

Прикрашайте шоколадними фігурками і шматочками сусального золота.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий